Idén először Balatonalmádiban tartják meg a Bondoró Fesztivált. Nemzetközi utcaszínházi előadásokkal, koncertekkel és felvonulással jön az ötödik Bondoró.

Ettől az évtől Balatonalmádiban folytatódik a Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál, az Öreg-parkban várják régi és új résztvevőiket, közvetlenül a Balaton partján. A magyar előadók mellett 10 nemzet összesen 24 nemzetközi produkcióját láthatja itt a közönség június 30. és július 2. között, írják a fesztivál közleményében.

A fesztivál fő helyszínén, a Bondoró Porondon láthatjuk a Langaléta Garabonciások gólyalábas utcaszínházát, a Kajárpéci Vízirevüt, a Tűzmadarak Cirkuszcsoport produkcióit. A Porond új helye rögtön a balatoni móló szomszédságában található, a Sóhajok Hídja mellett, így a produkciók hátterét a megunhatatlan vízparti panoráma szolgáltatja majd.

A vízparti adottsággal élve lesz vízi bábszínházi előadás – Székely Andrea Tündérkönnyek című előadásának ősbemutatója – sőt, vízen járás tűzzel és szaxofonnal is. Fellép Papito, az argentin bohóc, valamint az osztrák Aramis Gehberger, azaz Dr. Bubbles (A) is. A Flare Performance (A) csapatának produkcióját is megcsodálhatja a közönség, akik az Osztrák Kulturális Fórum képviseletében tartanak látványos tűzshowt és légtornász bemutatót a porondon.

Az utcaszínházi vonalat erősíti a Bondoró legújabb helyszíne, ami itt, Balatonalmádiban jelenik meg először, ez a Manézs. A hűsítő árnyékot adó fák ölelésében olyan előadók lépnek fel itt, mint például az óriásbábokat mozgató BAB Társulat, de ide hozza el Manómese című előadását a Simorág TánCirkusz is. Itt láthatjuk az Illaberek Bábszínház Robin Hood című előadását, valamint Sarkadi Bence jóvoltából a Világjáró marionetteket, és itt ad utcazene koncertet a közönségnek a Brass On The Road zenekar is.

A nagyszínpadon fellép a Lóci Játszik zenekar és koncertet ad a Fran Palermo is. További infók a fesztivál weboldalán.

Címkék