Az új kiállítótér helytörténeti kiállításnak és Varga Imre szobrászművész alkotásainak ad majd otthont. Siófok ezenkívül egy új kulturális és rendezvénytérrel és számos programmal ünnepli várossá válásának 55., és a szobrászművész születésének 100. évfordulóját.

Siófok 2023-ban ünnepli várossá válásának 55. évfordulóját és Varga Imre siófoki születésű, nemzetközileg is elismert szobrászművész születésének 100. évfordulóját. Az évfordulók alkalmából megnyitja a szezonra kapuit a látogatók előtt a megújult Víztorony is.

Az épületben nyílik egy kétszintes kiállítótér is, ahol a szobrászművész alkotásait láthatjuk majd. Itt kap helyet a Siófok55 című helytörténeti kiállítás is, amelynek szakmai irányítását a Balatoni Regionális Kutatóintézet és Könyvtár (BRTK) végzi, olvasható a város közleményében. 

A szobrászművész születésének 100. évfordulója alkalmából a város új kulturális és rendezvénytérrel bővül, és a művész előtt tisztelegve több kulturális eseményre, könyvbemutatóra is sor kerül.  

Nemrég egy helytörténeti témájú könyv is megjelent a városról: Bognár Zoltán történész Siófok – XX. századi történetek című kötete egy gazdag képanyagú, színes és olvasmányos könyv lett, melyben a történelmi írásokon kívül kultúrtörténeti, földrajzi, építészeti és oktatási téma is előkerül. 

Címkék