A kétszintes, mélygarázzsal ellátott épületben kiállítótér, konferencia- és színházterem is lesz, az átadást júliusra tervezik.

A város központjában, a 71-es út és a Huray utca közötti, önkormányzati tulajdonban lévő, közel két hektáros területen egy kétszintes, 5000 négyzetméteres komplexum épül. Főbejárata a Huray utcáról nyílik majd, és helyet kap benne egy 600 férőhelyes díszterem is – számolt be a Balatonfüred.hu

A 3000 négyzetméteres földszinti részen lesz az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület. A két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A kiállítótérből ezenkívül egy 60, illetve egy 110 fő befogadására alkalmas, szintén összenyitható terem nyílik.

Az emeleten karzattal és egy süllyesztett zenekari árokkal ellátott színházterem és négy, mobil falakkal egymástól leválasztható szekcióterem kap helyet. Az épület alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítottak ki. A területet parkosítják és díszburkolatokat helyeznek el.

A beruházás 6,3 milliárd forintból valósul meg. A Füred TV riportjában Dr. Bóka István polgármester elmondta, hogy a zöldterületek a Kisfaludy-program keretében valósultak meg, a felépítmény pedig uniós pályázat és az Európa Kulturális Fővárosa támogatásával épült fel. 

A nyitást július 1-re tervezik. 

Balatonfüred számos új épülettel és kulturális térrel gazdagodik a közeljövőben. A kemping közelében egy egész évben nyitva tartó szolgáltatóközpont épül, ami egy pizzériának és más kereskedelmi egységeknek ad majd otthont. A nyitást a 2024 nyarára tervezik, a látványterveket ebben a cikkben mutattuk be. 

Számos épület megújul és új, modern és kortárs műveket bemutató kiállítótér, a Modern Műtár (MoMű) nyílik Balatonfüred reformkori városrészében. Ötcsillagos hotelként születik újjá az elhanyagolt Rodostó-villa is.


Címkék