Fentről nézve mandalát formáz a bálványosi Kincsek Völgye meditációs központ területén elültetett több tízezer tulipán. A szüret húsvétkor kezdődik majd, és heti négy napon át folytatódik egész áprilisban.

A Balatonföldvártól 12 km-re, az M7-es autópálya 121-es lehajtójától 6 perce található Bálványoson az idén is rendhagyó tulipánszürettel készülnek a Kincsek Völgye meditációs központ házigazdái. 

"Képzeljetek el egy tulipánültetvényt, ahol mandala alakzatban vannak ültetve a virágok. Szín, sőt, színárnyalat szerint, kézzel ültettük a tulipánokat. Szimbolikusan a négy égtáj szerint tájolva veszi körül a négy külső tulipánmandala a középen lévő nagy mandalát, ami az élet magját szimbolizálja"

– írják Facebook-bejegyzésükben. Hozzáteszik azt is, hogy a tulipánszüretre érkező vendégeket bokrokból álló labirintus, 250 különböző fajtából álló gyümölcsfaültetvény, izzasztókunyhó, jurta, medence, tábortűz, teázó, levendulaültetvény is várja.

A tulipánokat április 8-tól, négy héten át, minden héten csütörtöktől vasárnapig lehet szüretelni. A Kincsek Völgye tulajdonosai azt is kérik, hogy aki szeretne ellátogatni hozzájuk, előre jelezze!

Az idén is lesz tulipán-, nárcisz- és jácintszüret a szőlősgyöröki Tulip Gardenben, itt már április 1-én látogatható a kert, és nem marad el aKőröshegyi tulipánszüretsem: április 13-23. között minden nap 9-14 óra között mintegy félmillió virággal várnak.

Címkék