Az április 1-jén megnyílt, száz négyzetméteres BalatonBike365 Keszthely Porton több mint 50 darab hagyományos és elektromos kerékpárt bérelhetünk, és arra is van lehetőség, hogy a bicikliket ne ugyanott adjuk le, ahol felvettük.

Április 1-jén, egy kerékpártúrával nyitott meg a BalatonBike365 projekt harmadik központja Keszthelyen, a Mikus Gyula sétányon. A 60 millió forintból készült, száz négyzetméteres BB365 Keszthely Porton több mint 50 darab hagyományos és elektromos kerékpárt lehet kibérelni, és arra is van lehetőség, hogy a bicikliket ne ugyanott adják le a kerékpárosok, mint ahol felvették, írja az MTI.

Az év kilenc hónapjában nyitva tartó központban saját kerékpárok szervizelésére, kisebb kiegészítők vásárlására is nyílik lehetőség. Ezen kívül térképekkel és információval segítenek, hogy hol érdemes a környéken, kitáblázott utakon túrázni, vagy milyen vezetett túrákon lehet részt venni.  

Keszthely azért ideális helyszín a központ számára, mert észak-déli és kelet-nyugati irányban is két fontos nemzetközi kerékpáros útvonal halad át a városon, az egyik Ausztria, a másik Szlovénia felé, mondta Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda vezetője a pénteki sajtóbejáráson. A mérések alapján az elmúlt években megduplázódott a városban a bringások száma, ráadásul a benzin árának emelkedése miatt egyre többen választják a zöld turizmust, vagyis vonattal érkeznek és helyben bérelnek kerékpárt, tette hozzá.

A közelmúltban közel 300 kilométeres kerékpárút-hálózatot, ezen belül 20, különböző nehézségű túraútvonalat jelöltek ki a Nyugat-Balaton térségében, így a kisgyerekes családoktól a mountain bike-osokon át a teljesítménytúrázókig mindenki talál az érdeklődésének megfelelő túrát. Az elmúlt években több mint 60 pihenőhelyet alakítottak ki, 70-nél több információs táblát helyeztek ki a környéken.

A BalatonBike 365 projekt

A tavaly ősszel megnyílt balatonfüredi és balatonföldvári centrum után így válik teljessé a BalatonBike365 projekt, amelynek keretében összesen 1,2 milliárd forintot fordítottak a Balaton térségében a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. Tavaly tavasszal elkészült a BalatonBike365 weboldal és mobiltelefonos applikáció is, amelyeken keresztül közel 3000 szolgáltatásról juthatunk információhoz. 

Címkék

Elérhetőségek

BalatonBike365 8360 Keszthely, Mikus Gyula sétány 1/A Facebook-oldal Weboldal