Elindult a regisztráció a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa FELEZŐ eseményére, amely a Gyárkert Kultúrpark ingyenes koncertjeit jelenti, nem akármilyen fellépőkkel és programokkal.

Június 14. és 18. között ötnapos minifesztivállal ünnepelhetjük az addigra félidőnél járó Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programévet. A FELEZŐ eseményein koncertek, extrémsport bemutatók, kiállítások, sőt még olyan különlegességek is várják az érdeklődőket, mint a görkori diszkó, a mesemondó fesztivál vagy az extrém hosszú asztalnál megrendezett piknik, írják a FELEZŐ beharangozójában.

Nemzetközi sztárok a színpadon

A fesztivál helyszíne a május elején átadott Gyárkert Kultúrpark, ahol fellép Tom Odell, MEUTE, Chet Faker, Morcheeba Band és Lost Frequencies is. A koncerteken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely május 15-én elstartolt, további infók itt. 

A művészetek kedvelői a Felező napjain felfedezhetik a Művészetek Háza időszakos és állandó kiállításait is, valamint a Papírkutya Kultúrbisztró is koncertekkel készül erre az időszakra. A fesztivál ideje alatt pedig nemcsak Veszprémbe érdemes ellátogatni: többek között Rost Andrea koncerttel és kiállításmegnyitóval vár mindenkit a gyulakeszi Csigó Malom, de vízimentő bemutató és a Privát Balaton emlékgyűjtő projekthez kapcsolódó programokra is sor kerül majd.

A balatonfüredi Vaszary Galériában a balatonboglári kápolnatárlatokat megidéző kiállítás várja a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket szerdától vasárnapig, június 16-án és 17-én pedig a zalacsányi Örvényesvölgy Fesztiválon merülhettek el a jazz, blues és soul koncertek sokaságában, olyan előadók társaságában, mint a Gipsy Kings, a Csík Zenekar vagy az Anima Sound System. 

Címkék