Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

Ismét itt a Vöröstói Játékfesztivál – Érkezik a legvidámabb hétvége a Balaton-felvidékre

A tavalyi közös játék után idén is összegyűlhetünk a pünkösdi hosszú hétvégén, május 27-e és 29-e között, hogy Vöröstó, Barnag és most már Tótvázsony vendégszerető lakóinak álomszép kertjeiben és pajtáiban önfeledten mókázzunk, vigadjunk, versengjünk, alkossunk, mulassunk, és persze játsszunk. Ráadásul mindezt ingyenesen, ugyanis a fesztiválra nem kell belépőt váltanunk.

A Vöröstói Játékfesztivál, az év egyik legkedvesebb fesztiválja, ami Veszprémtől és a Balatontól is alig 20 perc, különleges hangulattal vár kicsiket és nagyokat, családokat, játékos kedvű fiúkat és lányokat egyaránt.

Három napig árnyas, kedves kertek alatt halkan puffan a petanque, repül a babzsák, surran a csúzli. Falusi triatlonon ódon bringák csilingelnek, talicskák csikorognak, szalmaszálak zizegnek. 

A kézműves asztaloknál apró kezek matatnak, játékasztaloknál kockák peregnek, bábuk léptei kopognak, matchboxok és emberek versenyeznek.

A kézműves asztaloknál apró kezek matatnak, játékasztaloknál kockák peregnek, bábuk léptei kopognak, matchboxok és emberek versenyeznek.

De játszanak a fesztiválon nagyszerű színészek is, érkezik a Loveshake, Rezes Judit és Szabó Győző kapcsolatának igaz története, megnézhetjük Balsai Móni produkcióját, egy igazi pikáns, szórakoztató verses előadást. Akiket pedig elméleti szinten is érdekel a játék, elmerülhetnek Jolsvai András időutazásában vagy épp a Hintalovon Alapítvánnyal közösen gondolkodhatnak azon, hogyan tudnának jobb játékpartnerek lenni a gyerekek számára.

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. 

A Játékfesztivál ötlete a vöröstói családok hagyományaihoz nyúlik vissza, akik a jó idő beköszöntével rendszeresen összegyűltek, hogy az egymást érő kertekben, hűvös pincékben és békés nyaralókban együtt hódoljanak kedvenc játékaiknak. 

A szervezők érezték, hogy valami igazán különlegessel van dolguk, így született meg 2022-ben a Játékfesztivál Tóth Benedek programigazgató kezdeményezésével. És így született meg egy újabb hagyomány. 

Nehéz elképzelni, hogy egy fesztivál lehet ennyire idilli, úgyhogy beszéljen magáért a tavalyi eseményen forgatott hangulatvideó. És beszéljen Szabó Győző, aki mindig izgatottan készül a játékos napokra. No és persze beszéljenek a programok - a teljesség igénye nélkül: kvízek, petanque, terepasztal, lavosball, papírrepülő-bajnokság, célbadobás, célbalövés, sárkányeregetés, matchbox-verseny, játékos oktatás vízimentőktől, zenés gyerekelőadások, bábelőadások, pedálos kisautók versenye, társasjáték, footgolf, és még sok más!

Az eseményről a Játékfesztivál weboldalán vagy a Facebook-eseménynél találtok további infókat. A Játékfesztivált a helyi lakók kezdeményezésére a Hangvető szervezi, a Veszprém–Balaton EKF támogatásával.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, és szívesen felfedeznének valami újat, és persze azoknak, akik nyeregbe pattannának az enyhe télvégi napokon.

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Neked ajánlott

A