Az eredetileg kétszer kétnapos zalacsányi Örvényesvölgy Fesztivált egy nappal, gyerekprogramokkal bővül június második hétvégéjén.

A június 9-én kezdődő, két hétvégére időzített fesztivál első felében hét, kifejezetten gyerekeknek szóló programmal készülnek, így a Figurina Bábszínház a Hímzett Igricek, Navratil Andrea, a Kobzos Együttes és a keszthelyi Család Iskola növendékeinek előadásával a kézműves foglalkozások, hagyományos mesterségek bemutatója és játszóház mellett.

A második hétvégén hat kicsiknek szóló előadás szerepel a programban, mások mellett a Holló Együttes és Vig Balázs műsora, de régészeti ásatási bemutatóval is készülnek.

Az első Örvényesvölgy Fesztivál nyitó hétvégéjének programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré épülnek gazdag gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal, illetve ekkor lép fel a Csík Zenekar is. A második hétvégén külföldi sztárvendégek érkeznek Zalacsányba, a Gipsy Kings, Candy Dulfer, a Deladap, Kevin Davy White, valamint a New York-ból hazatérő Németh Ferenc dzsesszdobos és muzsikustársai. A hazai fellépők közt van mások mellett az Anima Sound System.

Forrás: MTI 
További részletek a fesztivál weboldalán vagy Facebook-oldalán

Címkék