Balatonfüred hazánk egyik legtöbbet ígérő pihenőhelye: a magyar tenger partján elterülő, nívós italokat kínáló borvidék és a Balaton-felvidék természeti csodái a közvetlen közelben találhatóak. A július 1-jén megnyíló füredi Vinifera Hotel – mely a balatoni régióban elsőként kapott 5 csillag superior minősítést – gondoskodik a kimagasló gasztronómiai élményekről és a teljes kikapcsolódásról.

Balatonfüredet gyönyörű természeti környezet öleli körül a kék és a türkiz ezer árnyalatában pompázó tóval a főszerepben, de várost a magas szintű borkultúra, az évszázados hagyományok, a pezsgő kulturális élet, a fine dining éttermek, illetve az ezekkel együtt járó életérzés is vonzó célponttá teszik. 

Ha Füreden töltjük a pihenésre, feltöltődésre szánt napokat, érdemes ellátogatni az ötcsillagos Hotel Vinifera Wine&Spa-ba, mely tökéletesen ötvözi a helyi adottságokat a teljes kikapcsolódással.

Ha Füreden töltjük a pihenésre, feltöltődésre szánt napokat, érdemes ellátogatni az ötcsillagos Hotel Vinifera Wine&Spa-ba, mely tökéletesen ötvözi a helyi adottságokat a teljes kikapcsolódással.

Csodálatos kilátás a tóra és a Balaton-felvidékre

A hotel berendezése modern és stílusos, a dizájnban olyan eleganciára törekedtek a tervezők, ami méltó a balatoni régióhoz, egyszerre természetközeli, letisztult és harmonikus. A lobbyba lépve egy üvegpiramis formájú, több száz fajta, helyi és nemzetközi különlegességeket prezentáló borkóstoló tér tárul elénk, de kiemelkedő a szálloda wellness részlege és étterme is. A hotelben 111 szobát alakítottak ki, a Grand Suite lakosztályhoz konyha is tartozik, 

de mindegyik szoba sajátja, hogy elbűvölő panoráma nyílik vagy a Balaton-felvidékre vagy magára a Balatonra.

de mindegyik szoba sajátja, hogy elbűvölő panoráma nyílik vagy a Balaton-felvidékre vagy magára a Balatonra.

Az ötcsillagos élmény részét képezi a tágas konferenciaterem, ami tökéletes helyszínválasztás inspiráló, jó hangulatú workshopok, üzleti tárgyalások részére. A már elegáns külsejével motiváló, professzionális eszközökkel felszerelt helyiség száz főig otthont tud adni tréningeknek, incentive programoknak, sajtótájékoztatóknak és csapatépítő rendezvényeknek, de akkor is igénybe lehet venni, ha igazán méltó és emlékezetes módon szeretnénk megünnepelni egy családi eseményt.

A Vinifera örömmel látja a gyerekeket is, rájuk szabott menüsorral, a spa részlegen pedig gyerekmedencékkel és időszakos programokkal várják a legkisebeket. Sőt, a négylábú kedvenceinket sem kell otthon hagynunk, a Vinifera kutyabarát szálloda.

Aromaterápia, luxuskozmetikumok

A hotel több mint 2000 négyzetméteres, egyedülálló wellness részlegén luxuskategóriás kozmetikumokkal garantálják a testi és lelki feltöltődésünket, hogy a nyaralás után újult erővel tudjunk belevágni a hétköznapokba. Öt kültéri és öt beltéri medence (valamint két gyermekmedence), pezsgőfürdő, a legkülönbözőbb szaunák, aromaterápia, gőzkabin, Kneipp-taposó és sétazuhany, illetve napozó gondoskodik a maximális kikapcsolódásról. A 16 éven felüli vendégek a fürdő- és szaunarituálék varázsába nyerhetnek betekintést, előzetes bejelentkezéssel pedig float spa, azaz lebegőfürdő is elérhető. 

 A mindenkinek járó teljes nyugalomról pedig a felnőtt idősáv, a Csend Órája gondoskodik.

 A mindenkinek járó teljes nyugalomról pedig a felnőtt idősáv, a Csend Órája gondoskodik.

A wellnesshez tartozó Essentia Bar superfoodokkal, egészséges frissítőkkel, friss zöldségekből és gyümölcsökből készült alkoholmentes koktélokkal járul hozzá ahhoz, amit egy nyaralásnak jelentenie kell.

Adrienne Feller szépségterápiás rituálék

A Vinifera Adrienne Feller szépségterápiás rituálékat is kínál, ezek az alkalmak személyre szabott, lélekre hangolt kozmetikumokkal segítik a vendégek kortalan külső és belső szépségének kibontakozását. A kezelőszobák ajtaja a csend tereibe vezet – a terület akusztikai kialakítása minden zavaró tényezőt kizár, így egy-egy elmélyülés minden mozzanata a maga teljességében élvezhető. A gyógyító terápiákat személyre szabott érintési technikákkal és illatszeánsszal kombinálva alkalmazzák.

Saját ökokert és sommelier teszi teljessé az ízélményt

A pihenés elengedhetetlen része, hogy a gasztronómia terén is különleges élmények várjanak ránk, a fine dining szolgáltatások pedig már alapvetésnek számítanak a Balaton-környéki turizmusban. A szálloda étterme, a Deliciosa Vinifera a saját kertjéből, helyi termelőktől, ökológiai gazdálkodásokból származó prémium és tiszta minőségű alapanyagokkal készíti el a fogásokat. Az asztalra kerülő ételek elfogyasztása során érezhető, hogy a nemzetközi konyhatechnológiai eljárások alkalmazásával még teljesebbé teszik a nagyszülőknél töltött nyarak ízeinek emlékét. A hetente változó étlap nagy hangsúlyt fektet a frissességre, a szezonalitásra, valamint 

a Vinifera kiemelt célja a balatoni regionális alapanyagok minél szélesebb körű bemutatása, az ételek pedig a francia bisztrókonyha legnemesebb hagyományait képviselik.

a Vinifera kiemelt célja a balatoni regionális alapanyagok minél szélesebb körű bemutatása, az ételek pedig a francia bisztrókonyha legnemesebb hagyományait képviselik.

A grillfogások egy fatüzelésű Josper grillben készülnek, a nápolyi stílusú pizzák a szálloda saját pizzakemencéjében állnak össze. A fenntarthatóság és a tudatos táplálkozás szintén kiemelt szempontok a Deliciosában, így rendelhetők egészségtudatos, vegán, laktózmentes és gluténmentes fogások is.

A Balatonfüred szívében található szálloda természetesen nagy hangsúlyt fektet a borokra a kulináris utazások során. A Borkóstóló Térben a szálloda személyzete minden nap más tematikára épülő, szervezett borkóstolóra invitálja a borok szerelmeseit. A szintén a szállodához tartozó Ambrózia Borbárban pedig a Vinifera saját sommelier-je ajánlja az italokat, emellett különböző snackek, tapasok teszik teljessé az élményt.

Ha tehát szeretnénk eltölteni pár napot a Balaton közelében, miközben a teljes testi és lelki feltöltődés vár ránk, akkor a Hotel Vinifera a tökéletes választás, mely július 1-én nyitja meg kapuit. Ha szeretnénk elsőként eltölteni pár éjszakát az ötcsillagos hotelben, akkor a szálloda weboldalán könnyedén tudunk szobát foglalni, ráadásul most nyitási kedvezmények várnak ránk. 

Címkék

Elérhetőségek

Hotel Vinifera 8230 Balatonfüred, Mikes Kelemen u. 21. Facebook-oldal Weboldal