Július 7-én, pénteken 16 órától Veszprém egyik legjobb kultkávézójában, a KUNSZT-ban mutatkozik be a We Love Balaton kiállítása. A megnyitón funky DJ-szettel, vendégváró falatokkal és kerekasztal-beszélgetéssel várunk titeket, ahol nemcsak az oldal, de a Balaton elmúlt 10 évéről is beszélgetünk. Gyertek, találkozzatok velünk, és ünnepeljünk együtt!

Idén nyáron ünnepeljük a We Love Balaton 10. születésnapját, ezért a jeles évforduló alkalmával augusztusig több helyre is elvisszük Analógia című kiállítássorozatunkat. A balatonfüredi TEDxBalatonra kitelepülésünk után a veszprémi KUNSZT lesz a következő helyszín, ahol két hétig nézhetitek meg oldalunk állandó fotósának, Kőrösi Tamásnak az analóg fotóit

A megnyitó hivatalos Facebook-eseményéhez itt tudtok csatlakozni.

Fotókiállításunkban a Balaton jelenlegi arcát és a tó környékét meghatározó nosztalgia kettősségét ragadtuk meg. Ez pedig meghatározza a július 7-ei, pénteki megnyitó kerekasztal-beszélgetésének témáját is. 

A múlt és a jelen analógiája

Július 7-én, pénteken 17 órától kezdődően egy kerekasztal-beszélgetésen mesélünk nektek a Balaton elmúlt 10 évéről, az analóg fotózás rejtelmeiről, a balatoni nyaralókultúráról és persze az oldal kulisszatitkairól.

A következőkben bemutatjuk a beszélgetés résztvevőit:

Nagy-Golyán Nikoletta, a Kalóz strandbisztró tulajdonosa, valamint a Balatoni Kör elnökségi tagja. Számtalan kulturális, életmód, sport és gasztronómiai témájú magazinműsornak volt már a szerkesztője, illetve felelős szerkesztője. 2007 óta a fövenyesi Kalóz Strandbisztró egyik tulajdonosa, mellyel belecsöppent a vendéglátás világába is. Több mint 10 éve szervezi a Fishing on Orfű fesztivál off-programjait (napközbeni gasztrotúráit, boros programjait), a Balatoni Kör egyesület elnökségi tagjaként pedig a balatoni strandgasztronómia érdekeit képviseli.
 
Törő Balázs néprajzos muzeológus születése óta a Balaton partján él. A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum muzeológusaként fontosnak tartja, hogy a múzeumi gyűjtő- és kutatómunkát is – lehetőség szerint – a helyi közösségekkel együttműködve végezzék. Ezen elgondolás mentén hívták életre „A bor régészete”, valamint a „Formákon túl” nevű projekteket, melyek úgy véli, segítségünkre lehetnek abban, hogy minél közelebb kerüljünk a rendkívül összetett balatoni társadalom működésének megértéséhez.
 
Molnár Zoltán, a Kreatív.hu jelenlegi, a We Love Balaton volt újságírója. Egy családi présház miatt zúgott bele az északi partba, aminek következtében 2018-ban a Balaton-felvidékre is költözött. A We Love Balatonnál 4 éven át dolgozott, melyből fél évig főszerkesztőként is irányította a lapot. Más újságokba is folyamatosan írt balatoni tematikájú cikkeket, részt vett videós anyagok készítésében is. Dolgozott már a tónál vendégházban és étteremben is, pincérként elért eredményeire kifejezetten büszke. Ahogyan ő fogalmaz: „A Balatont rajongom, megélem és baromira féltem; ha érintetlen már nem is, remélem, emberi léptékű marad a táj”.

Chilembu Krisztina, a We Love Balaton újságírója, aki a Balatonnál nőtt fel, és bár sok időt töltött Budapesten és valamennyit külföldön is, a Tapolcai-medence jelenti számára a bázist. Több mint 10 éve ír a tóról és az itt élőkről, 5 éve már a We Love Balaton munkatársa. Szereti hallgatni és megosztani a helyiek, itt élők, nyaralók, látogatók történeteit, és megmutatni, hogy a tó akkor igazán izgalmas úti cél, amikor már/még túl hideg a víz a strandoláshoz.

Kőrösi Tamás
, a We Love Balaton fotósa. Nagybátyja – aki szintén fotós volt – figyelt fel a látásmódjára, az ő és édesapja útmutatásai inspiráltak arra, hogy végül elvégezze a Práter utcai fotós iskolát. Sok éve már, hogy elkezdett a We Love Balatonnál dolgozni, vele együtt ismerkedni a Balatonnal. Azóta sok inspiráló emberi történetet ismert meg, végigette az összes lángosost, kóstolt fine dining helyeken, bejárta az összes tanúhegyet a 40 fokos nyárban és a téli fagyban, koncerteket hallgatott a templomromoknál, és együtt örült a parton a horgászokkal, mikor kapás volt. Több tízezer balatoni kilométer van már mögötte, elmondása szerint a 71-es út kopásainak egy részéért valószínűleg ő felel.

A kerekasztal-beszélgetést Talabér Dominika, a We Love Balaton főszerkesztője moderálja. Utána 18 órától 19:30-ig kötetlen beszélgetésre invitálunk mindenkit, aki szeretne találkozni az oldal munkatársaival, barátaival, és koccintana velünk az elmúlt 10 évre. 

A további helyszínek

Utazókiállításunkkal július 21. és 30. között a Művészetek Völgyében is találkozhattok, Kapolcs központjában, a Fiók udvarban várunk majd titeket, augusztus 10. és 12. között pedig Szentgyörgyváron, a Margófeszt izgalmas helyszínein láthatjátok majd a fotókat, ahol meglepetésekkel és kísérőprogrammal is készülünk.

Címkék