Augusztus 10-12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat a Margófeszt Szentgyörgyváron, a Balatontól negyedórára. Lesznek koncertek, irodalmi programok, slam poetry, kiállítás és filmvetítések rendhagyó helyszíneken, elismert művészek tolmácsolásában.

A Balaton nyugati csücskétől negyedórára, az alig 300 fő lakosú Szentgyörgyváron ott lesz Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, az Analog Balaton, Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village). Szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is.

A zenészeket hangszerek nélkül új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel, írja a fesztivál sajtóközleményében. A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja.

A slam poetry szerelmesei a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, a nyári olvasmányokat kedvezményesen a Bookline Teraszon lehet majd beszerezni.

Analóg fotókiállítással ünnepel a We Love Balaton

Idén ünnepli 10. születésnapját a We Love Balaton, és ennek örömére Analógia című kiállításorozattal és számos meglepetéssel készül a szerkesztőség. A Margófeszt helyszínei közül a templomkertben, illetve a Nagyszínpad felé vezető úton találkozhattok az oldal állandó fotósának, Kőrösi Tamásnak képeivel a fesztivál teljes ideje alatt. Az analóg képek a Balaton jelenlegi arcát és a tó környékét meghatározó nosztalgia kettősségét ragadja meg, így olyan izgalmas, képeslapra illő fotók láthatók majd a kiállításon, melyekkel igazi időutazást tehettek a tó körül, felelevenítve akár saját legszebb balatoni emlékeiteket.

A kiállítás kísérőprogramja az Analógia – Balatoni mesék Boldizsár Ildikóval című program. A mesekutatóval augusztus 10-én csütörtökön 18 órától a templomkertben beszélget majd Szeder Kata, ahol kiderül, hogy mindenkinek mást jelent a tó, és hogy mit tanulhatunk a Balatontól, mi mindent mesélhetne (ha tudna). 

A Margófeszten éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják majd a napot. A fesztiválon résztvevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizlingkóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs, vagy a legendás zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a különlegesen tiszta zalai eget

A programokra való eljutást Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbusz-járatok segítik. Jegyek és bérletek itt elérhetők.

A fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával valósul meg. 

A Margófesztnek a We Love Balaton hivatalos médiapartnere.

Címkék