50 százalékos alkalmi menettérti vasúti jeggyel lehet utazni a szombati 41. Balaton-átúszásra, Révfülöpre, illetve onnan vissza – közölte a MÁV-Volán-csoport csütörtökön az MTI-vel.

Frissítés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 41. Lidl Balaton-átúszást szombat helyett július 23-án, vasárnap rendezi meg.

Július 22-én, szombaton rendezik meg a 41. Balaton-átúszást. A programra érkezők pénteken 0 órától vasárnap éjfélig érvényes 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak, amit a visszautazáshoz a helyszínen érvényesíteni kell.

A MÁV a várhatóan nagyobb utasforgalom miatt egyes északi parti vonatokhoz két pluszkocsit csatol, majd a Tapolcáról a budapesti Déli pályaudvarra induló Kék Hullám InterCity vonatok is hosszabb szerelvénnyel közlekednek, írják. A Volánbusz a környékbeli településekről – Tapolcáról, Veszprémből, Balatonfüredről, Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről – rendszeresen közlekedő autóbuszokkal javasolja megközelíteni a helyszínt.

Féltávosok és SUP-osok

A Balatont átúszók révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érnek majd partot. Lehetőség van féltáv teljesítésére is: 2,6 km-es szakaszon Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után érhetnek ugyanott célba a versenyzők, ahol az átúszók is megérkeznek a déli partra. Akik pedig SUP-pártiak, evezve is megtehetik a távot. A SUP-táv nyomvonala az úszófolyosó mellett halad.

A szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Az átúszás után a tó partján maradó utasoknak azt ajánlották, hogy vegyék igénybe a Balaton24 és 72 napijegyet, amellyel korlátlan számban utazható be a Balaton környéke az érvényességi időtartam alatt.

Forrás: MTI, LIDL Balaton-átúszás 

Címkék