Több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt a szombatról vasárnapra halasztott 41. Lidl Balaton-átúszáson.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti klasszikus, 5,2 kilométeres erőpróbát közel 9500 úszó próbálta leküzdeni, közel ezren vágtak neki a Balatonboglárról induló és oda visszaérkező 2,6 kilométeres távnak, 700-an pedig SUP-deszkával teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-áthúzást, írja az MTI.


Az úszók dolgát a délnyugati irányból kissé megélénkült szél miatt kialakuló hullámzás nehezítette. Az eseményre eredetileg szombaton került volna sor, de az aznapra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy vasárnapra halasztják az átúszást

A Vízimentők honlapjukon arról számoltak be, hogy az enyhe szél és hullámzás miatt sokan adták fel a versenyt, összesen 217 embernek kellett segíteniük abban, hogy el tudják hagyni az úszófolyosót.  

A 41. Balaton-átúszásra 1071 hazai település mellett 49 országból érkeztek a résztvevők, akik összesen több mint hatmillió forinttal támogatták a Bátor Tábor Alapítványt, a Várva Várt Alapítványt és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát.

Címkék