Keresés EN

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Restaurálták az Aszófőn található kövesdi templomromot

Megújult a kövesdi templomrom Aszófőn: a restauráláson kívül kerítést is kapott a műemlék.

Lezajlott az Aszófőn található kövesdi templomrom állagvédelme és restaurálása, számolt be az Építészfórum. A Market Építő Zrt. ROM Vándor programjában elvégezték a kőfal állagmegóvó munkáit: sor került a szükséges visszabontásokra, valamint a ’60-as években végzett munkákat is kiigazították. 

Információs táblát is kihelyeztek, valamint a sekrestye belső tere egyedi gyártású műkőpadot kapott, két darab műkő-mécsestartóval. Az 1260–70-es években épült egyhajós templomrom körüli környezetrendezés is megtörtént, az eredeti nyomvonal mentén, a Market önkénteseinek bevonásával újraépült a 160 méter hosszúságú, kézi munkával készített vesszőkerítés.

A kövesdi templomrom és környéke a Natura 2000 ökológiai hálózat része, megújítása közel 50 millió forintból több mint egy év alatt valósult meg.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

?>

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

A jégfolyosótól a hófánkpályáig – Mutatjuk, hol korcsolyázhatunk ezen a télen a Balatonnál

?>

Balatonfüreden három jégpályáját összekötő jégfolyosón is korcsolyázhatunk, Veszprémben egy pop-up rendezvényhelyszín alakul át jégpályává.

Levágták a balatonaligai Kádár-sziget ikonikus fűzfáját

?>

Az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztjában számolt be a balatonvilágosi Club Aliga 2 sétányon történt természetkárosításról.

Új, tíznapos gasztrofesztivál startol a Balatonnál

?>

A Taste Balaton közel 100 programmal indul 2024 márciusában: lesz étteremszínház, séfpárbaj, több kiállítás és exkluzív menüket is kóstolhatunk.

Neked ajánlott

A