Keresés EN

Aszófőn több látnivalót is találunk, elsőnek itt a több évszázados emlék, a kövesdi templom romja. Az odavezető útról igazi panoráma nyílik a vidékre, jó időben még a tihanyi apátság hófehér tornyait is láthatjuk. Az 1260–70-es években épült egyhajós templom szép, nyugodt környezetben fekszik, a nádasokkal körülvett természetvédelmi terület közelében.

Ha már itt járunk, a 71-es út túlsó oldalán is érdemes bóklászni egy kicsit, és bevetni magunkat a szőlőskertek közé: a pincesor házai ugyanis építészeti műemlékeknek számítanak. Az 1848 és 1883 között épült, változatlan állapotban megőrződött épületek egy-egy présházból és az ebből nyíló, részben a földbe épült, dongaboltozatos pincéből állnak.

Tipp: Kirándulás előtt-után pedig jelentkezzünk be egy kóstolóra a Skrabski Pincéhez.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A