Kedvenc napszakjaink az évben azok a nyári esték, amikor már csillapodik a hőség, de még nem vágyunk az otthon melegére, és egy hideg fröccsel a kezünkben élvezhetjük a zsongást. Most hétvégén erre lesz lehetőségünk, mert a hírek szerint az idő is kellemes lesz, a Balaton körüli szabadtéri programok pedig gondoskodnak a hangulatról. Olyan koncerteket és színházi előadásokat, filmvetítést gyűjtöttünk az augusztus 11-13. között tartó hétvégére, amelyek miatt érdemes lesz kimozdulni, és kihasználni a hosszúra nyúló nyári estéket.

Bánya Kert: OIEE koncert és kertmozi

A salföldi, homokbányából lett kulthelyen szinte minden napra találtok programokat, a sakkversenytől kezdve a felnőttekig szóló rajzkurzusig, most hétvégére pedig egy koncertet és kertmozit ajánlunk.

Augusztus 11-én, pénteken OIEE koncertezik: Kocsis Bence producerként, dalszerzőként, szervezőként, multimédia-alkotóként és zenészként is régóta aktív tagja a magyar underground zenei életnek, elektronikus szólóprojektjét, az OIEE-t (nevének magánhangzóiból származik az elnevezés) 2019-ben indította útjára, azóta sok-sok saját dalt és több klipet, valamint két nagylemezt is kiadott. Az idei koncerten legújabb lemeze, a Two Sides számai hangzanak el.

A belépés ingyenes. 

Vasárnap egy moziélménnyel zárhatjátok a hétvégét: az Ott torony volt c. dokumentumfilmet nézhetitek meg a világhírű zeneszerző, Víg Mihály munkásságáról. A filmben a Trabant és Balaton együttesek alapítója, Tarr Béla állandó alkotótársa és a kultikus Sátántangó főszereplője mesél az életéről, a '80-as és '90-es évek könnyűzenei kultúrájáról és a filmzeneszerzés fortélyairól.

A belépés ingyenes.

Krúbi a Gyárkertben

A veszprémi Gyárkertben pénteken Krúbit csíphetitek el. A 2017-ben berobbant rapper Magyarország egyik legkeresettebb előadója, rengeteg teltházas koncertet tudhat maga mögött szókimondó, kompromisszum és cenzúra nélküli zenéjével. Augusztus 11-én 20 órától hallhatjátok őt, és azt mondanunk sem kell, hogy fergeteges bulira számíthattok.

Jegyeket itt találtok. 

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – Szigliget Várudvar

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással – így jellemezhető Bödőcs Tibor Meg se kínáltak c. könyve, melyet Enyedi Éva színpadra alkalmazott, Keresztes Tamás pedig ebből monodrámát rendezett, Thuróczy Szabolcs szereplésével. Ezek a nevek már bőven garanciát jelentenek az előadás sikerét illetően, de a végeredményről ti is meggyőződhettek augusztus 11-én a Szigliget Várudvarban.

Jegyeket itt találtok. 

Margófeszt 2023 – Szentgyörgyvár

Irodalom a kertben, koncertek a dombon, slam poetry, film és sok sok zalai különlegesség – ez vár rátok augusztus 10. és 12. között Szentgyörgyváron, az idei Margófeszten

Fellép többek között Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója a beck@grecsó, az Analog Balaton, Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), és szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere Bérczesi Róbert is. A zenei és irodalmi programok mellett lehetőségetek lesz felfedezni Zala megye rejtett kincseit, belekóstolni ízes gasztronómiájába a Szeretünk Zala Egyesülettel közös programokon. 

Jegyeket és a részletes programot itt találjátok. 

WLB-Tipp:

Mindezek mellett az idén 10 éves We Love Balaton Analógia c. fotókiállítását is megnézhetitek Szentgyörgyváron. A Margófeszt ideje alatt a templomkertben, illetve a Nagyszínpad felé vezető úton találkozhattok az oldal állandó fotósának, Kőrösi Tamásnak a képeivel, melyek a Balaton jelenlegi arcát és a tó környékét meghatározó nosztalgia kettősségét ragadják meg.

Koncertek a veszprémi SzínKertben

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Veszprémi Petőfi Színház kertje idén nyáron egy szabadtéri kulthellyé avanzsált, ahol késő estig élvezhetünk koncerteket, spontán bulikat és filmeket is. 

Ezen a hétvégén rögtön fel is térképezhetitek a terepet, ugyanis két koncertet és egy bulit szerveznek. Pénteken az Andrej Akusztik formációt hallhatjuk, majd Dj Remhold kalauzol el a techhouse világába. Szombaton a Fifti - Fifti zenekar hív időutazásra Cseh Tamással.

A belépés ingyenes. 

Balaton zenekar a Káli Fecskében – Salföld

Ha már vasárnapra a Bánya Kertben az Ott torony volt filmet ajánlottuk, az élmény úgy igazi, hogy azelőtt koncerten is részt vesztek. Augusztus 12-én, szombaton a salföldi Káli Fecskében koncertezik a Balaton zenekar, melyet Víg Mihály és Hunyadi Károly alapított 1979-ben.

Első koncertjüket az URH zenekarral közösen adták 1980-ban, a Kulich Gyula téri pszichiátriai intézet udvarán. Ezután a Balaton a magyar underground színtér fontos szereplőjévé vált, egyidőben szorosan együttműködött az Európa Kiadó zenekarral, illetve a Trabanttal, s hosszabb-rövidebb szünetek és tagcserék után ma is működik. Tavaly jelent meg Ady-verseket tartalmazó CD-jük. (x)

Jegyeket itt találtok. 

Pannon Várszínház: A Pál utcai fiúk – Alsóörs

Újabb színházi előadást ajánlunk vasárnapra, méghozzá egy klasszikust, amit valószínűleg már a legtöbben láthattatok ilyen-olyan feldolgozásban. Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmairól. 

A Pál utcai fiúk ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. 

Jegyeket itt találtok. 


További programokért 
ide kattintsatok!

Címkék