Kedvezményesen juthatunk el a STRAND Fesztiválra, és bár hamarosan indul a MÁV utószezoni menetrendje, az éjszakai pluszjáratok velünk maradnak még. Mutatjuk az aktuális tömegközlekedési infókat a Balaton felé.

Kedvezményes utazást biztosít a MÁV Zrt. a STRAND Fesztiválra utazóknak. A STRAND TravelPass hetijeggyel 7 napon át korlátlanul közlekedhetünk a balatoni települések között.

A STRAND TravelPass érvényességi területeiről térképen tájékozódhatunk. A napijegy a kékkel kiemelt vasútvonalakon, valamint a sárga színnel jelölt települések között a helyközi Volánbusz járatain is érvényes. A STRAND TravelPass a felhasználási területen minden vonaton érvényes – beleértve az éjszaka óránként közlekedő Bagolyvonatokat, olvasható a MÁV-csoport honlapján.

A hetijegy 7 napon át érvényes, a kezdő nap augusztus 21. és augusztus 25. között tetszőlegesen választható (így a fesztivál utáni napokban is használható). A hetijegy ára 3990 Ft, 26 éven aluliaknak kedvezményesen 2990 Ft. További infók itt.

Utószezoni menetrend

Augusztus 28-án startol a MÁV utószezoni menetrendje, amely szeptember 24-ig biztosítja a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást több országrészről. Tavalyhoz hasonlóan péntek és szombat éjjel az utószezonban is közlekednek a Bagolyvonatok a dél-balatoni vonalon.

Október végéig továbbra is megválthatók a Balaton24 és Balaton72 napijegyek, melyek korlátlan számú utazásra érvényesek a Balaton körüli vasútvonalakon, a balatonfenyvesi kisvasút vonalain, valamint a Volánbusz egyes part menti járatain. Kiemelik, hogy ezen felül ősszel is megéri országbérletet vagy vármegyebérletet váltani, ugyanis a Balaton körül közlekedő valamennyi vonaton, így az InterCity, vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán is érvényesek a megfelelő helyjegy megváltásával ezek a bérletek.

2023 forint Veszprémig

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév kiemelt programjaira 2023 forintért juthatunk el az ország bármely pontjáról. A soron következő ilyen időszak az INOTA Fesztivál lesz augusztus 31. és szeptember 3. között, majd a BALKAN: MOST fesztivál szeptember 7-9. között. 

További felhasznált forrás: MTI 

Címkék