Keresés EN

Ez is érdekelheti

Balaton

Új balatoni vízparti tervek: Megkezdődött az egyeztetés az önkormányzatokkal

Megkezdődött az egyeztetés az Építési és Közlekedési Minisztérium és a tóparti önkormányzatok között az új balatoni vízparti tervekkel kapcsolatban.

Balaton

10 érdekes tény, amit kevesen tudnak a balatoni kompokról

A révészek régen füstjelekkel kommunikáltak, az első motoros kompot pedig a tó fenekéről kellett kiemelni.

Balaton

Zsákmányszerzés közben videózták le a színpompás jégmadarat

A Kis-Balatonnál is előforduló jégmadárról készült felvétel zsákmányszerzés közben.

balaton

Kedvezményes hetijegyet vezetett be a MÁV a STRAND Fesztivál miatt

Kedvezményesen juthatunk el a STRAND Fesztiválra, és bár hamarosan indul a MÁV utószezoni menetrendje, az éjszakai pluszjáratok velünk maradnak még. Mutatjuk az aktuális tömegközlekedési infókat a Balaton felé.

Kedvezményes utazást biztosít a MÁV Zrt. a STRAND Fesztiválra utazóknak. A STRAND TravelPass hetijeggyel 7 napon át korlátlanul közlekedhetünk a balatoni települések között.

A STRAND TravelPass érvényességi területeiről térképen tájékozódhatunk. A napijegy a kékkel kiemelt vasútvonalakon, valamint a sárga színnel jelölt települések között a helyközi Volánbusz járatain is érvényes. A STRAND TravelPass a felhasználási területen minden vonaton érvényes – beleértve az éjszaka óránként közlekedő Bagolyvonatokat, olvasható a MÁV-csoport honlapján.

A hetijegy 7 napon át érvényes, a kezdő nap augusztus 21. és augusztus 25. között tetszőlegesen választható (így a fesztivál utáni napokban is használható). A hetijegy ára 3990 Ft, 26 éven aluliaknak kedvezményesen 2990 Ft. További infók itt.

Utószezoni menetrend

Augusztus 28-án startol a MÁV utószezoni menetrendje, amely szeptember 24-ig biztosítja a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást több országrészről. Tavalyhoz hasonlóan péntek és szombat éjjel az utószezonban is közlekednek a Bagolyvonatok a dél-balatoni vonalon.

Október végéig továbbra is megválthatók a Balaton24 és Balaton72 napijegyek, melyek korlátlan számú utazásra érvényesek a Balaton körüli vasútvonalakon, a balatonfenyvesi kisvasút vonalain, valamint a Volánbusz egyes part menti járatain. Kiemelik, hogy ezen felül ősszel is megéri országbérletet vagy vármegyebérletet váltani, ugyanis a Balaton körül közlekedő valamennyi vonaton, így az InterCity, vagy más helyjegyköteles vonatok másodosztályán is érvényesek a megfelelő helyjegy megváltásával ezek a bérletek.

2023 forint Veszprémig

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév kiemelt programjaira 2023 forintért juthatunk el az ország bármely pontjáról. A soron következő ilyen időszak az INOTA Fesztivál lesz augusztus 31. és szeptember 3. között, majd a BALKAN: MOST fesztivál szeptember 7-9. között. 

További felhasznált forrás: MTI 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Balaton

Különleges, fekete csőrű hattyúk tűntek fel a Kis-Balatonnál

A hazánkban ritka kóborló fajnak számító kis hattyú három példányát figyeltek meg a Kis-Balatonnál.

Balaton

Hangtalan monstrum, amin luxus az utazás – Kipróbáltuk az új balatoni kompot

Egy hideg, szeles januári napon próbáltuk ki, milyen az egyik új balatoni komp, a Tihany fedélzetén utazni. Csendes, panorámás élményben volt részünk, és még a kapitányfülkébe is bejutottunk.

Balaton

Végtelen jégtáblák – Videón a fagyos Balaton

A Balatonban megjelenő vékony jégréteg a napokban elkezdett torlódni, így létrehozva a látványos jégtáblák tömegét. Videó a déli partról.

Neked ajánlott

A