Új rendezvényközpontot adtak át 2023. szeptember 22-én Veszprémben, a Várhegy keleti lábánál található Deák Ferenc utcában. A négy épületből álló komplexumban színházterem, kávézó, kiállítótér és gyerekfoglalkoztató kapott helyet mintegy ezer négyzetméteren.

A rendezvényközpont központi elemeként az 1906-ban épült piarista gimnázium tornatermét építették át, ebben kapott helyet a színházterem. Egy másik épületben a legkisebbek szórakoztatására szolgáló játszóházat alakítottak ki, és szintén külön épületben kapott helyet a kiállítótér, valamint a kávézó, számolt be az MTI.

Az egykori tornacsarnok épülete bábszínházként és foglalkoztató-művészeti fejlesztő központként éledt újjá, a bábszínházhoz kapcsolódóan egy közel 250 négyzetméteres, zöldtetős fogadóépületet is kialakítottak, teszi hozzá a Magyar Építők.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a megnyitón elmondta, hogy egy több mint tíz éve megkezdett városépítési folyamat gyümölcse érik be városszerte, és azt is hangsúlyozta, hogy a fejlesztések során a közösségek erősítését tartották szem előtt, ennek pedig előfeltétele, hogy olyan terek jöjjenek létre, ahol az emberek találkozhatnak.  

Facebook-posztjában pedig így fogalmazott: 

Megnyílt a Deák utcai rendezvényközpont az egykori belvárosi rozsdafolt helyén! Az alapvető célunk nem az volt, hogy megújítsuk a teret, hanem az, hogy a tér megújításával javítsuk a veszprémiek életminőségét.

Megnyílt a Deák utcai rendezvényközpont az egykori belvárosi rozsdafolt helyén! Az alapvető célunk nem az volt, hogy megújítsuk a teret, hanem az, hogy a tér megújításával javítsuk a veszprémiek életminőségét.

A közel 2,4 milliárd forintból megvalósuló rendezvényközpont kiállítóterében egy Veszprém város tornyai című helytörténeti makettkiállítás is nyílt, ami a város nagy múltú épületeit mutatja be.

Almássy Kornél, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatója hozzátette, hogy a kiállítás több aspektusból mutatja be a várat. A tárlat egyszerre kívánja megszólítani a veszprémieket és az ide látogatókat, és kiemelten fontos a gyermekek és a fiatalok megszólítása is.

Címkék

Elérhetőségek

Deák Ferenc utcai Rendezvényközpont 8300 Veszprém, Deák Ferenc utca 13.