Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Aktív

A balatoni táj néma őrzői – Képgaléria a tanúhegyekről

Magasodhat rajta vár, körbeszőheti bazalt, meghódításuk pedig lehet akár nehéz, a tanúhegyeken csodálatos panoráma fogad. A balatoni táj őrzőiről most egy fotóválogatást nézhettek meg.

A Tapolcai-medence és környéke sok millió évvel ezelőtt aktív vulkáni terület volt, erről az időszakról is „tanúskodnak” népszerű tanúhegyei. A magaslatokra jellemző bazaltos talajt már a római korban is jelentős szőlőtermesztésre használták, de a történelem másik fontos lenyomata, hogy többükre várakat emeltek. Egy harmadik fontos, és nem is olyan „régi” tevékenység pedig a tanúhegyek kapcsán a bányászat, mely például Halápot vagy Hegyestűt is jelentősen átformálta. 

Ebben a cikkünkben már részletesebben bemutattuk a balatoni tanúhegyeket, most nézzétek meg róluk képgalériánkat

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Aktív

7 könnyű balatoni túra a tél végére

Érdemes kihasználni a hétvégén még tartó februári tavaszt, és meghódítani néhány panorámás magaslatot, végigjárni egy tanösvényt.

Neked ajánlott

A