Keresés EN

A 385 méteres HalápBalaton-felvidéki Nemzeti Park tanúhegyei közül a legfiatalabb és egyben leginkább lebányászott vulkán: a '80-as évekig folytatott bányászat során a hegy bazaltsapkáját elhordták, de a megmaradt peremről még mindig szép kilátás nyílik a Tapolcai-medencére. Neve eredetileg vízi növények olyan szövedékét jelentette, amelyen akár járni is lehetett.

A hegy lábánál található a 200 éves mamutfenyőjéről híres Zalahaláp, a Halápi-család korábbi birtoka. A község végén, a Nyírád felé vezető útról lehet feljutni a hegyre az egykori bánya útján. A csúcsra való feljutás azonban embert próbáló feladat, viszont a panoráma mindenért kárpótol.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A