Keresés EN

Gasztró

Hungarikum lett a lángos

Lángossal is bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.

„A lángos készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. Hagyományosan a lángost reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, mára az édes és sós feltétek legkülönbözőbb fajtáiból választhatunk” – olvasható a kormany.hu-n, ahol október 17-én jelentették be a Hungarikum Bizottság legújabb döntéseit. A lángoson kívül a székelykapu lett még hungarikum.

A Hungarikum Bizottság döntésével 89-re emelkedett a hungarikumok száma, de a Magyar Értéktár elemei is 152-re bővültek, új csatlakozóként a Nyírségben kialakult sajátos szerkezetű tanyatípussal, a bokortanyákkal és zselici hársmézzel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Nem nyit ki többé a kővágóörsi Andriska Pékbisztró

Nem nyit ki újra a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Neked ajánlott

A