Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Multifunkciós szabadidőközpontként nyílik újra a Szántódpusztai Majorság

Szántódpusztán nem mindennapi kaland részesei lehetünk, igazi XIX. századi hangulat, és interaktív kiállítások várnak ránk, ahol betekintést nyerhetünk a korabeli hétköznapokba. A Szántódpusztai Majorság megújult formában nyitja meg kapuit, és multifunkciós szabadidőközpontként születik újjá. Mutatjuk, mivel találkozhatsz majd, ha ellátogatsz a majorságba!

Szántódpuszta környéke hosszú idő óta kedvelt történelmi és kulturális eseményeknek ad otthont, idén pedig a majorság (régi nevén Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központ) megújult formában várja az idelátogatókat. A fejlesztések és látogatóközpont létrehozásával együtt az uradalom épületei kívül-belül megszépültek, megtartva azok korhű kinézetét. 

A Zamárditól mindössze három kilométerre található szabadidőközpontot pedig egész évben felkereshetjük, így remek célpont lehet az őszi-téli időszakban, ráadásul szezonális programokkal is várnak minket!

A Zamárditól mindössze három kilométerre található szabadidőközpontot pedig egész évben felkereshetjük, így remek célpont lehet az őszi-téli időszakban, ráadásul szezonális programokkal is várnak minket!

Program az egész családnak

A birtokon interaktív bel- és kültéri installációk mutatják be a múlt mérföldköveit, az épületek történetét és hajdani funkcióit. A beltéri kiállítások Szántódpusztát és a körülötte elterülő birtokot reprezentálják, ahol a régi mesterségek fortélyai és titkai is felfedezhetők. A kültéri programok is számos élményt tartogatnak: a mezítlábas ösvény – úgynevezett Kneipp-taposó – és tapogató állomások süllyesztett anyagok segítségével mutatják be a korabeli alapanyagokat és eszközöket.

Az egyik épületben finomságokkal teli kávézó és baba-mama szoba nyílt a kisgyermekes családok kényelmét szolgálva. 

Az egyik épületben finomságokkal teli kávézó és baba-mama szoba nyílt a kisgyermekes családok kényelmét szolgálva. 

Az udvaron lovaglás és kisállatsimogató várja a látogatókat, illetve egy vadonatúj játszótéren is találhatnak elfoglaltságot maguknak a lurkók.

Természetközeli rendezvénytér

A településen és környékén nagyon népszerűek a hagyományos ünnepi rendezvények, ahol különböző szabadtéri programokkal várnak minden korosztályt. Szántódpuszta, illetve a majorság épületei és természeti környezete különleges helyszínéül szolgálnak a népi hagyományokat és a vidéki életet megidéző rendezvényeknek.


A közelgő programokról a Szántódpusztai Majorság weboldalán és Facebook-oldalán tájékozódhattok.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Aktív

7 könnyű balatoni túra a tél végére

Érdemes kihasználni a hétvégén még tartó februári tavaszt, és meghódítani néhány panorámás magaslatot, végigjárni egy tanösvényt.

Aktív

Idén decemberben is lesz Balatonfüreden jégfolyosó

Az önkormányzat megvásárolta a teljes pályarendszert, így a következő télen is megnyitják Balatonfüred különleges, jégfolyosós pályarendszerét.

Neked ajánlott

A