Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista

Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.

Aktív

7 ok, amiért nagyon várjuk a tavaszt a Balatonnál

Mutatunk néhány okot, amiért érdemes időt tölteni a tó környékén, ráadásul három hosszú hétvége is lesz a következő időszakban.

Aktív

20. századi tervek alapján rekonstruálják a Hévízi Tófürdő épületeit

Visszaállítják a hévízi gyógyfürdő épületeinek hagymakupoláit is.

A világ legnagyobb úszható termáltavaként számontartott Hévízi Tófürdő átalakítását jelentette be nemrégiben a város polgármestere, Papp Gábor. A fejlesztésről – mely fenntartói, üzemeltetői váltással is jár – a Magyar Közlönyben is megjelent határozat, a polgármester a napokban pedig az ATV-nek árult el újabb részleteket.

A nagyobb részben cölöpökön álló fürdőépület – a megújulást követően – az 1900-as évek eleji stílusát fogja tükrözni, vagyis egy hagymakupolás, kastélyszerű épületrendszer fog magasodni a termáltó felett.

A folyamat még tervezési fázis előtt áll, a rekonstrukciót korabeli fotók, képeslapok és tervrajzok alapján fogják elvégezni. Papp Gábor az interjúban elmondta, az épületek számát nem tervezik növelni, a tófürdő környezete maradna a jelenlegi elosztásban, a belső tereket ugyanakkor a 21. századi igényekhez megfelelően alakítják át.

Az átalakítás során üveg- és fémszerkezetekből dolgoznak majd, valamint meghatározó anyag lesz a vörösfenyő, ami a leginkább bizonyul tartósnak hosszú távon a gyógyvíz környezeti hatásaival szemben. Azt még nem tudni, hogy mikor kezdik a munkálatokat, de a polgármester elmondása szerint az átalakítást úgy tervezik, hogy közben a Hévízi Tófürdőt ne kelljen bezárni.

Év elején egy különleges filmforgatásra lestünk be a tófürdőnél és a kifolyónál, itt éritek el helyszíni riportunkat.

A tófürdővel együtt a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése is várható a jövőben. 

( Borítókép: Fortepan / Chuckyeager tumblr)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, és szívesen felfedeznének valami újat, és persze azoknak, akik nyeregbe pattannának az enyhe télvégi napokon.

Neked ajánlott

A