Keresés EN

Ez is érdekelheti

Látnivalók & kultúra

A jazz, a soul és az elektro-swing sztárjai érkeznek a 2024-es VeszprémFestre

Július 16-20. között Gregory Porter, Toto, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace koncertezik a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap ad három különböző műsort a Jezsuita Templomkertben.

Július 16-án a német Milky Chance lép színpadra. A formáció a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikai zene stílusjegyeiből merítve komponálja slágereit. A formáció zenészeit olyan előadók inspirálták, mint Bob Marley, Jimi Hendrix vagy a Red Hot Chilli Peppers, zenei stílusukat mégis nehéz behatárolni.

Július 17-én a francia elektro-swing csapat, az elektronikus zenét és a vintage jazz-hangzást ötvöző Caravan Palace ad koncertet. Zenéjükben a harmincas évek fekete-fehér filmjeinek hangulatát idéző hangbetétek, cigány népzenei elemek, swinges futamok és elektronikus groove-ok keverednek.

Paloma Faith BRIT Awards-nyertes angol énekes- és színésznő, akinek zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik. A 18-án fellépő sztár előadói stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta James-hez is hasonlítják. A következő nap a kétszeres Grammy-díjas Gregory Portert hallhatja a közönség. A jazz-soul világsztár 2016-ban pályafutása első magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után visszatér a királynők városába.

3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – a kaliforniai Toto július 20-án ad koncertet.

Snétberger Ferenc Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma díjas gitárművész három nap három különböző műsort ad a Jezsuita templomkertben, a Veszprémvölgyben felállított szabadtéri színpadon: 18-án Antonio Serrano spanyol harmonikaművésszel, 19-én barátokkal és tanítványokkal lép színpadra, 20-án pedig a Pablo Casals Gordonkaverseny nyertese Fenyő László csellóművésszel közösprogramja lesz műsoron.

160 oldalas könyvvel ünnepli 20 éves születésnapját a fesztivál

Nemrég megjelent a VeszprémFest 20 éves történetét összefoglaló könyv, amely visszaemlékezésekkel, interjúkkal, kulisszatitkokkal, érdekességekkel mutatja be a zenei fesztivál múltját.

A Gellért Gábor újságíró tollából született, 160 oldalas kötet választ ad arra, hogy honnan indult és hová fejlődött Veszprém ikonikus fesztiválja, hány hazai és nemzetközi sztárt köszönthetett a város a színpadjain, és hogyan vált a hazai fesztivál élet mellett a nemzetközi prémium zenei szcéna egyik meghatározó koncerthelyszínévé.

További információ és jegyvásárlás itt. 

(Borítókép: VeszprémFest)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista

Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.

Látnivalók & kultúra

Bulinegyedből romhalmaz – Így néz ki most az egykori görög falu

Az egykori komplexumnak ma már csak a romjai láthatók a 71-es úttól északra található dombon. Fotósunk megörökítette a szellemfalu utolsó pillanatait.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Neked ajánlott

A