Advent harmadik hétvégéjén már senkit sem kerülhet el a karácsonyi láz. Az, hogy ez ajándékvásárlási hajszát vagy nyugis ünnepre hangolódást jelent, már csak rajtunk múlik! Ebben a cikkünkben olyan programokat gyűjtöttünk, melyekkel inkább a második opcióra törekedhettek: ingyenes kertmozi, komolyzenei koncert egy kastélyban és gasztroprogramok is gondoskodnak arról, hogy kikapcsolódhassatok ebben az időszakban.

Adománygyűjtés Tihanyban

Idén is összefognak a tihanyi és környékbeli vállalkozások, hogy együtt egy jó ügyért álljanak ki. Az összefogásban részt vevő üzletek, vendéglátóhelyek és szállások december 14-én a vendégek teljes fogyasztásának és vásárlásának az 50%-át jótékony célra ajánlják fel a Bakonyoszlopi Eszterházy György Gyermekotthon, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola részére.

Az akcióban részt vevő helyeket és további infókat itt találtok.

13. Mozinet Filmnapok: Előző életek

Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözése szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online újra egymásra találnak, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. Hae-sung New York-i látogatása azonban mindkettejükben váratlan érzelmi lavinát indít el, és rákényszeríti őket, hogy végre szembenézzenek a valódi érzéseikkel. A 13. Mozinet Filmnapok december 15-i eseményén a Sundance és a Berlinale versenyprogramjában is szerepelt Előző életeket láthatjátok premier előtt a veszprémi Fotonban.

További infókat itt találtok.

BoronClassic Advent

A nagy sikerű őszi BoronClassic Fesztivált követően, decemberben 15. és 17. között egy komolyzenei ünneppel készülnek a szervezők a Marcaliban található Széchenyi-kastélyban. A barokk, a romantika és a klasszicizmus legnagyobb zeneszerzőinek különleges műveivel várnak titeket a boronkai kastélyban. A nyitókoncerten Medgyesi Zsolt zongoraestjét követően a Donatoni Wind Quintet kiváló művészeinek előadásában hallhattok ritkán hallott darabokat.

Szombaton délelőtt matinékoncerttel várják a legfiatalabbakat, majd délután és este az Ensemble Fonte Pirene barokk zenekar korabeli hangszereken csodás barokk gálakoncertet ad. Vasárnap délelőtt a Diótörő gyerekeknek interaktív programmal kezdhettek, délután a SiLuMoNa Quartet az angolszász karácsonyok világába repít, este pedig a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar ad nagyszabású karácsonyi zárókoncertet.

További infókat itt találtok.

Advent a Helikon Kastélymúzeumban

December harmadik adventi hétvégéjén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum is különleges programokkal készül a családok számára. Megnyílik ezen a hétvégén a kastély északi szárnya, és megtekinthetők lesznek a hétköznapokon a nagyközönség előtt zárva tartó (csak rendezvények alkalmával látogatható) termek: a Nagy bálterem, a Kis bálterem, a Velencei tükörterem, a lakosztályok. Részt vehettek izgalmas tárlatvezetéseken, az eseményeket pedig a Helikon Kórus adventi koncertje zárja.

További infókat itt találtok.

Karácsonyi Forgatag Kinga Kamrájában

Gázgombák ki, sparhelt, grillek, örömtűz be, a kezetekbe forralt bor vagy tea, esetleg egy pohár habzóbor, az arcotokba BBQ-sonka, melengető zöldségragu, bárányburger vagy csak egy bárányleves. Ilyen gasztroélményekkel várnak december 16-án Káptalantótiban, a Kinga Kamrája farmon. Az idei karácsonyi forgatag egy teraszavató ünnepség is lesz egyúttal. A kedvenc kézművesek a portékájuk legjavát hozzák magukkal, lesz csili, lekvár, szörp, sütik, méz és még sok más érdekesség, kizárólag helyi kézművesektől, termelőktől.

További infókat itt találtok.

Adventi vásár a Hableányban

Forralt bor, forró csokoládé pillecukorral, bentről finom illatok – ilyen élményekre számíthattok december 16-án a badacsonyi Hableányban szervezett adventi vásáron. A kiállítók listája folyamatosan bővül, de velük biztosan találkozhattok: Mirc Jewellery, Sebők Luca, Katus Ízműhelye, Torkos Rita, Anna – ünnepi bejglik, kekszek, sütemények, Kökény Mariann – Joelfolt, Csirimojó Kiadó könyvei, Komiker Kerámia.

További infókat itt találtok.

Zamárdi kertmozi: Igazából szerelem

A közös karácsonyi filmnézés élménye sem maradhat el, ezért december 16-án Zamárdiban ingyenes kertmozira várnak titeket. Az Igazából szerelem kerül vetítésre, és a nézőtéren hőlégfúvók és melegítőgombák enyhítik majd az időjárást, de forralt bort, meleg teát és egyéb finomságokat is lesz lehetőségetek vásárolni a büfében.

További infókat itt találtok.

Adventi Bornegyed

Badacsony idén is karácsonyi fényekbe borul, adventi programokkal, borkóstolókkal, workshopokkal, irodalmi estekkel és természetesen forró italokkal, punccsal, finom falatokkal várnak a szervezők, hogy együtt hangolódjatok az ünnepi időszakra egészen december 16-ig.

Részt vevő helyek: Badacsonyi Tourinform, Bazaltcsepp, Drágakő-Badacsony, Hableány, Hotel Bonvino Wine&Spa, Istvándy Borműhely, La Téne Badacsony, Neptun Badacsony és Tilia Vendéglő, Pláne Borterasz

További infókat itt találtok.

Címkék