Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista

Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.

Aktív

7 ok, amiért nagyon várjuk a tavaszt a Balatonnál

Mutatunk néhány okot, amiért érdemes időt tölteni a tó környékén, ráadásul három hosszú hétvége is lesz a következő időszakban.

Aktív

Jégcsarnok épül Siófokon – Mutatjuk a látványterveket!

Január 30-án kezdődik a Balaton első jégcsarnokának építése, ami Siófok szélén, a 65-ös főút mellett várja majd a korcsolyázókat, ezenkívül jégkorong- és műkorcsolya-szakosztálynak is otthont ad a Blue Point Sportegyesület jóvoltából.

A jégcsarnokot a Balatoni Bocsok jégkorongcsapatot életre hívó Blue Point Sportegyesület építi fel. Az alapozás már meg is kezdődött, az 55-ször 25 méteres pályát egy könnyűszerkezetes sátor óvja majd az időjárástól, számolt be a Sonline.hu.

A mintegy 100 millió forintba kerülő építkezést részben saját forrásból, részben társasági adókeretből valósítják meg. A siófoki városháza a lap megkeresésére közölte, hogy „a városvezetés célja, hogy a gyermekek az idei téli szezonban is lehetőséget kapjanak az ingyenes korcsolyázásra és amennyiben egyesületi vagy más magán tőke bevonásával, nem önkormányzati területen valósulna meg jégpálya, mindenképpen nyitottak az együttműködésre”.

Megkerestük Vécsei Mihályt, a Blue Point Sportegyesület elnökét, a balatonboglári Jégre Mindenki jégpálya üzemeltetőjét, aki Facebook-posztjában számolt be a csarnok építéséről.

Vécsei Mihály a We Love Balatonnak elmondta, hogy a tervek szerint a jégcsarnok 2024. november első napjaiban nyit, de már ősztől itt lesz a jégkorongcsapat bázisa.

A jégcsarnokot három éven belül szendvicspanel szerkezetűvé szeretnék alakítani, ez jobb hőszigetelést és ezáltal költséghatékonyabb üzemeltetést jelent majd. Tavasztól egy ún. inline burkolat kerülne a pályára, így a csarnok görkorcsolya-pályának adna otthont a melegebb hónapokban.

Vécsei Mihály szerint a jégkorong-edzésekre van igény, hiszen nagyon összetett sportág, ami fejleszti a koordinációt. Műkorcsolya-szakosztályt is indítanak, így egyből két új sportág jelenhet meg Siófokon.

A sportegyesület együttműködést remél a siófoki önkormányzattal. A rezsiköltségekben való beszállásért cserében a siófoki óvodások és az iskolások számára 8-14 óra között, testnevelésórák keretében, oktatók bevonásával biztosítanák a jégpálya használatát. A csarnok rendezvényeknek is otthont ad majd a jövőben.

„A négy évszakos Balatonban nem hiszek az időjárás miatt, a tavasz és az ősz nagyon bizonytalan. A téli Balatonban azonban hiszek, az emberek felkészülnek a hidegre, és szívesen jönnek le” – tette hozzá az egyesült elnöke.

(Borítókép: Blue Point Sportegyesület)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Neked ajánlott

A