Az önkormányzat megvásárolta a teljes pályarendszert, így a következő télen is megnyitják Balatonfüred különleges, jégfolyosós pályarendszerét.

„Sikerült a téli szezont is megtölteni programokkal, attrakciókkal, jó úton vagyunk ahhoz, hogy Balatonfüred valóban négy évszakos város legyen. Ebben nagy szerepe van az egyedi élményt adó jégpályarendszernek, ami szinte napok alatt vált országosan népszerűvé – nyilatkozta Holczer András alpolgármester a Balatonfüred.hu-nak. 

A 2023 decemberétől 2024 február elejéig üzemelő háromezer négyzetméteres jégpályarendszer három jégpályát kötött össze egy egy kilométeres jégfolyosóval. A fapalánkokkal védett jégfolyosón két sáv biztosította az oda-vissza korcsolyázást a parti sávon. Képgalériánkat itt nézhetitek meg Balatonfüred idei téli slágeréről.

Az önkormányzat célja, hogy a jégpálya olyan turisztikai termékké váljon, amellyel a szállásszolgáltatók a téli napokat, hónapokat is sikerrel értékesítsék, szerepeltessék csomagajánlataikban, valamint hogy a város vállalkozóit segíteni tudják a munkaerő megtartásban, az éves működésben és a jövedelmezőségben. Ez a tendencia pedig az idei számokban is tetten érhető volt már a több tízezres látogatottságnak köszönhetően.

Sok mindent gyorsan kellett lereagálni, miközben szinte nyári terhelést kapott a parti sáv – magyarázza Holczer András, de tanulva a tapasztalatokból, a következőkben még jobbá tennék az üzemeltetést a jegyvásárlástól kezdve a korcsolyabérlésig. „Gondolkodunk egy korcsolyázási szezonbérlet bevezetésén. További szándékunk, hogy a jégpálya mellett egy hangulatos karácsonyi vásárt is nyitunk, kedvezve a helyieknek és fokozva a város vonzerejét az adventi időszakban” – teszi hozzá az alpolgármester.

Az önkormányzat megvásárolta a teljes pályarendszert és a hozzá tartozó hűtőberendezéseket, így a népszerű jégpálya idén decemberben újra fogadhatja majd a látogatókat. A pálya bontása jelenleg is zajlik még, az eredeti állapotok visszaállítását február végére tervezik – írják.

A Balaton környékén néhány jégpálya még nyitva van akár február második feléig.

Címkék