Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Egy KalandKörnek elnevezett, 400 kilométer hosszú nyomvonalat jelölt ki a BalatonBike365 azok számára, akik a hagyományos Balatoni Bringakörön kívül más, új kihívást és élményt jelentő útvonalon is megkerülnék a tavat – számolt be újításáról a BalatonBike365 sajtóközleményében.

Az új nyomvonal mindkét irányból végig kitáblázott (263 irányjelző táblával), de nem a hagyományos kerékpárúton vezet: a könnyebb és nehezebb terepszakaszok (összesen 12 szakasz) egyaránt váltják egymást. 

A KalandKör (KK400) Princzinger Péter, a VisitBalaton Nkft. ügyvezetője szerint tökéletes alapja lehet egy több napos, vagy több egynapos, de mindenképpen új formátumú tókerülésnek. Az új nyomvonallal hazánk legnagyobb és összefüggő ún. gravel útvonalhálózatát szerették volna megalkotni. „Ez az Amerikából indult kerékpározási forma a legnagyobb trendnek számít most világszinten a bringásoknál, már a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is külön szakágként kezeli, melynek Világ és Európa-Bajnokságot is rendeznek és 2024-ban az Országos Bajnokság is debütál” – mondta Princzinger Péter. 

A útvonal teljesítésével akár versenybe is szállhatunk: időbeli mérését 50 kihelyezett QR kód is segíti, melyeket a telefonnal leolvasva akár másodperces pontossággal versenyezhetünk magunkkal, barátainkkal, sporttársainkkal. Mint írják, a BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről is könnyen lehet csatlakozni a KalandKörre, a GPS-alapú tájékozódást pedig az ingyenesen letölthető BB365 applikáció segíti.

Címkék