Március 22-én reggeliző, kávézó és brunch étterem nyílik a balatonszepezdi vasútállomás épületében.

A nyitás hírét a Bakterház a Facebookon osztotta meg. A Bakterház tulajdonosa, Mécs Márta még 2022-ben kereste meg a balatonszepezdi strand bejáratánál található Konyha-Kert Bisztró és Bár tulajdonosát, Schindele Botondot az ötlettel.

„Márti régi törzsvendég, és egy évtizedes álma volt, hogy nyisson egy reggelizőt"

– meséli a We Love Balatonnak Schindele Botond, a Bakterház üzletvezetője. „A tulajdonos nem a szakmában dolgozik, így megkérdezte, tudnék-e segíteni a nyitásban, én pedig igent mondtam. Ő megálmodta a stílust, én pedig a gasztronómiai koncepciót”.

A vasútállomáson kialakított épületben klasszikus tojásételeket, kencéket, granolát, helyben készült kovászos kenyeret, pékárut, leveles tésztás kakaós csigát kínálnak majd. Az egyik specialitás a kecskesajtos-fűszervajas, szárított paradicsomos, illetve az avokádó krémmel, mangalicasonkával és salátával kínált házi croissant lesz.

Az ételekhez környékbeli termelőktől szerzik be a hozzávalókat, a mangalicasonkát, a bivalyszalámit, a lekvárokat, a kolbászt. A sajt Szentantalfáról érkezik, a mézet egy helyi méhésztől, a szörpöket, fűszereket és a lekvárokat a Szepezd Ízei gazdaságtól veszik majd.

Egy kis delikátboltot is kialakítottak az épületben, itt meg is lehet vásárolni a helyi termékeket, teszi hozzá az üzletvezető. A reggeliző márciusban csütörtöktől vasárnapig tart majd nyitva, a delikátbolt pedig csütörtöktől hétfőig. A későbbiekben a nyitvatartás változik, nyáron minden nap nyitva lesznek.

(Borítókép: Bakterház)

Címkék