Jubileumi évfordulóhoz érkezett a Balatoni Kör. Az egyesület az idei szezonra egy reprezentatív kutatással is készül.

A Balatoni Kör 10 évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy tagjai a régió különlegesen szép és harmonikus környezetében, az év minden napján megbízható minőséget a legjobb ár-érték arányban kínáljon lakóinak és látogatóinak – számolt be az egyesület sajtóközleményében. Pach Gábor, az egyesület nemrég megválasztott új elnöke a jubilálás kapcsán azt mondta:

„Az egyesület húsz borász és étteremtulajdonos képviseletével alakult, ma már azonban összesen 62 taggal büszkélkedhetünk. Nemcsak a szállodai szektor jelentős balatoni képviselőivel erősödött a szervezet, hanem többek között pékség tulajdonos, élsportoló, termelő, valamint vendéglátós szakképzési centrum vezető is csatlakozott hozzánk, hogy a Balaton iránti elkötelezettséggel tegyük páratlan élménnyé a régióban töltött időt.”

Kardos Gábor, az egyesület alapítója és tiszteletbeli tagja szerint a Covid óta jött újabb és újabb kihívások miatt ma a vendéglátásban nagyobb szükség van egy ilyen értékalapú, érdekvédelmi összefogásra, mint valaha.

Az egyesület hozta létre 2015-ben a BalatonBort, mely azóta is minden évjáratban több mint 20 borászat legjobb olaszrizlingje debütál egységes BalatonBor arculattal. Az Év Strandétele versenyt is szintén 2015 óta rendezik meg minden évben, amely jelentősen hozzájárult a tóparti büfék és bisztrók gasztronómiai kínálatának javulásához. A verseny zsűrijében a We Love Balaton is évről évre részt vesz.

Az egyesület célkitűzéseként fogalmazza meg az egész éves (négy évszakos) balatoni működést, de kiemelten fontos számukra, hogy a balatoni kommunikáció hiteles, objektív és tényeken alapuló legyen.

„A Pannon Egyetem által indított kutatás alapjaiban változtathatja meg a Balatonról alkotott képet, hiszen a felmérés segítségével statisztikailag reprezentatív számú szállás és turisztikai szolgáltatás nyilvánosan elérhető árainak átfogó összehasonlítása alapján lehet majd objektíven állást foglalni, hogy valójában melyik úti cél a drágább: a Balaton vagy az Adria?”

– tette hozzá Pach Gábor, aki azt is elmondta, a kutatás első eredményeit áprilisra várják.

Címkék