Balatonszemes helyett Keszthelyen rendezik meg a Bujtor István Filmfesztivált 2024. augusztus 22-25. között. Az eddigieknél változatosabb programokra számíthatunk, a filmes kínálat mellett koncertek, retró utcabál, veteránautós találkozó, kaszkadőr show is több családi program is lesz.

2023-ban elmaradt, az idén pedig új helyszínre költözik a Bujtor István Filmfesztivál: Balatonszemes helyett Keszthely ad otthont az eseménynek 2024. augusztus 22-25. között, olvasható a fesztivál honlapjánA Balázs Béla-díjas rendező, színész és producer emlékét az ismert akcióvígjátékokkal, közönségtalálkozókkal, emlékkiállítással és Csöpi-ételekkel elevenítik fel, a filmes kínálat mellett koncertek, retró utcabál, veteránautós találkozó, kaszkadőr show is több családi program is lesz.

Az idén is várják a fesztiválra a versenyfilmeket. A program célja, hogy emléket állítson Bujtor István szellemi örökségének. Külön kategóriában várják az elmúlt két évben készült játékfilmeket, dokumentum- és ismeretterjesztő alkotásokat, animációs filmeket és versfilmeket. A nyilvános vetítéseket pódiumbeszélgetések, zsűrikonzultáció és szakmai workshopok kísérik.

Bujtor István 2009. szeptember 25-én hunyt el Budapesten. Balatonszemesen, édesanyja és bátyja, Latinovits Zoltán sírja közelében helyezték örök nyugalomra. A színészlegenda emlékére minden augusztusban megrendezik a Bujtor István Filmesztivált, ahol a filmes programok és a vetítések mellett színházzal, koncertekkel, utcabállal, kaszkadőrshow-val, családi programokkal várják az érdeklődőket, akik néhány napra a 80-as évek elejére utazhatnak az időben. A nyilvános, bárki által látogatható filmvetítéseket pódiumbeszélgetések és szakmai workshopok teszik még színesebbé.

A fesztiválról további információ itt található.

(Borítókép: Bujtor István Filmfesztivál)

Címkék