A Hello Wood Resorts a Balaton-felvidéken, a Művészetek Völgye helyszínek közelében nyitotta meg első, sajátkezűleg üzemeltetett szálláshelyét. A Kapolcsi Sziklák most két új, nagyobb beltérrel és privát wellnesspavilonnal rendelkező Szikla Grand kabinházzal bővültek.

A Művészetek Völgye egyik települése, Vigántpetend melletti, Csóromföldén található Kapolcsi Sziklák a természeti értékek figyelembe vételével épültek fel: a kabinok kapcsolatot teremtenek a természetes és az épített környezet között. A korábban elkészült hat egyedi, infraszaunával és pezsgőfürdővel felszerelt, ötcsillagos wellnesskabin most a cég ingatlanfejlesztési projektjének keretében a táj organikus formáiból inspirálódva két új, tágasabb társsal bővült.

A két Szikla Grand főépületének meghosszabbításaként a kabinok mellé épült egy wellness pavilon, ami a privát jakuzzinak és egy pihenőágynak ad otthont.

További különbség, hogy a kabinok külső borítása sötétebb, szinte fekete, ezt egyedül egy nagyobb összefüggő üvegfelület töri meg, ami a panorámát biztosítja. A belső terek tágasabbak, az enteriőrt sötét színek és üvegfelületek jellemzik.

A „Szikla” nevű, korábban felépült hat darab egyforma kabinházat a sziklák formái ihlették, az enteriőrt a minimalizmus, a skandináv stílus jellemzi. A pároknak kitalált szálláshely mindennel fel van szerelve, ami egy prémium szállodai szobában megtalálható. A szálláshely 2023 márciusában rangos építészeti díjat kapott: a London Creative Awards (LICC) építészet kategóriájának nyertese lett.

Hello Wood építésziroda 2011-ben szervezett először építőtábort a kapolcsi térségben. A közelmúltban három programjuk is megvalósult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kezdeményezésére és támogatásával: az egyik a halápi hegyen rendezett Kráter Fesztivál, amit idén már hagyományteremtő módon rendeznek meg, a másik a Builder Summit, Európa egyik legkülönlegesebb építőtábora, a harmadik pedig a Közösségek kertje nevű installáció. A veszprémi Gyárkert Kultúrparkban található alkotás a VEB2023 programban résztvevő minden település számára egy-egy facsemetével beültetett, egyedi növényládával állít emléket.

A Hello Wood Resorts célja, hogy növelje a környék egész éves látogatottságát és a belföldi turizmus szervezésében szerves szerepet vállaljon, ezenkívül a regionális terjeszkedés mellett Közép-Európa felé szeretnének nyitni.

(Borítókép: Hello Wood)

Címkék