Bár két éve bezárt, idén júniusban újra kinyit a Káli-medence kultikus helye, a Pegazus.

2022. augusztus 20-án utolsó koncertjével búcsúzott a Pegazus Szentbékkállán. A kulthelyként is számontartott vendéglátóhely és rendezvényhelyszín aztán 2023 nyarán egy CityMatiné-buli erejéig újra megnyitotta kapuit, idén pedig az a döntés született, hogy júniustól teljes erőbedobással visszacsatlakoznak a Káli-medence életének lüktetésébe – osztotta meg velünk a hírt az egyik tulajdonos, Fegyverneky Sára.

Miért zárt be, miért nyit ki? Mi lesz eztán?

Jogosan merülhetnek fel a fenti kérdések mindannyiunkban. Nem titok, hogy a telket – és a rajta lévő épületet, ami nem mellesleg egy kúria – el akarták adni, de mivel a családi kézben lévő Pegazus még mostanra sem talált új tulajdonost (tehát továbbra is ugyanúgy eladó), úgy döntöttek, hogy – ameddig lehet – folytatják az évek alatt megszokott működést, kisebb megújulással.

„Június 1-től mindenkit újra várunk reggelivel, gyerekprogramokkal, workshopokkal, előadásokkal, vásárokkal, jógával, koncertekkel és kertmozival”

– mesélte a We Love Balatonnak Fegyverneky Sára, aki azt is elmondta, hogy kiállításban is gondolkoznak, de ez egyelőre meglepetés.

A pince némi átalakításnak köszönhetően esőbiztos rendezvénytérként funkcionálhat majd, ahol még több ember elfér, mint a bezárás előtt. Bár ebéddel külön nem készülnek (siestát tartanak 13–16 óra között), a brunch mellett azért napi levesek, saláta is elérhető lesz az étlapon.

Összességében nem tudni, hogy hosszú távon meddig lesz ismét Pegazus, de az idei nyáron Sára vezetésével újjáéled Szentbékkálla sokszínű közösségi helye.

A programlistát hamarosan közzéteszik a Pegazus oldalán.

(Borítókép: Heim Alexandra - We Love Balaton)

Címkék