Idén tizedszer hirdeti meg a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyt.

Idén is keresi a Balatoni KÖR a legjobb balatoni strandételeket. A versenyben kiemelten értékelik, akár különdíjjal is a jó árasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett fogást. Két éve külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, ebben a kategóriában is már erős a balatoni kínálat – írja a Balatoni KÖR sajtóközleményében.

A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat, vagyis nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli hely. A kritériumok a következők: az étel legyen egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készüljön, egyszerű, de kreatív, nyárias, gyorsan és akár büfékben is legyen elkészíthető (bisztró kategóriában lehet nevezni különlegesebb ételeket is) akár elvitelre is alkalmas és szerepeljen a vendéglátóhely kínálatában

Idén is szeretnének vegetáriánus, illetve vegán különdíjat kiadni, ezért biztatják a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, mivel ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a balatoni kínálatot. További újdonság, hogy idén stranddesszert kategóriában is különdíjat adnának a legjobbnak – akár a szokásos palacsinta, goffri, rétes stb. kínálat kreatív megújításával vagy egy teljesen új stranddesszert kitalálásával.

A Balatoni KÖR július 31-én osztja majd ki a díjat, miután július 24-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül. Nevezni július 10-ig lehet az info@balatonikor.hu e-mailcímen!

A tavalyi nyertesről itt olvashattok.

(Borítókép: Heim Alexandra)

Címkék