A tavalyi év tapasztalatai alapján – melyek azt mutatták, hogy megnövekedett az igény a Balatonra utazók körében is, hogy kutyájukat is magukkal vigyék – úgy döntött a MÁV-START, hogy a nyári időszakban az IC-vonatokon is engedélyezik a kutyák szállítását.

A helyjegyköteles vonatokon eddig csak zárt szállítóeszközben lehetett a kutyákat szállítani, a balatoni InterCity és expressz járatokon június 26. és szeptember 1. között tesztjelleggel bevezették a kutyák – szájkosár és póráz használata melletti – szállítását.

Így „a Balaton déli partján a Balaton és Tópart IC-k, a Jégmadár, Panoráma, Napfürdő, Aranypart, Aranyhíd, Ezüstpart, Fenyves expressz vonatok, valamint az északi parton közlekedő Kék Hullám IC-k, Csabai Tekergő, Szabolcsi Tekergő, Lesence és Tanúhegy expressz vonatok 2. kocsiosztályán bármely utas bevihet az utastérbe szájkosárral, pórázon vezetve viszonylati kutyajegy vagy kutya országbérlet megvásárlása ellenében egy 20 kg-nál kisebb tömegű kutyát” – közölte a MÁV-START weboldalán.

A 20 kg-nál nehezebb, nagytestű kutyák továbbra is csak a nem helyjegyköteles vonatokon szállíthatók – tették hozzá.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék