Legyen szó akár a nyári időszakról, akár már az ősz tervezgetéséről, ha biztosak vagyunk benne, hogy szeretnénk valahová elutazni, a Balatontól egy karnyújtásnyira szuper üdülési lehetőséget találunk. A szállodák nézegetésekor sokakban felmerül az a kérdés, hogy vajon a család ugyanúgy élvezné-e a pihenést, mint ahogyan azt mi elképzeljük, azonban a megújult hévízi Hunguest Helios esetében az élmény mindenkinek egyaránt garantált. Ha szeretnénk gyógyulni vagy csak wellnessezni, esetleg a gyerekek aktívabb igényeit helyezzük előtérbe, a hévízi szállodában mindenki megtalálja a számára tökéletes feltöltődési formát.

A hévízi Hunguest Helios gyönyörű szobáival, közösségi tereivel és hatalmas parkjával tökéletes élményt nyújt egyedül, kettesben és családunkkal is. A bár, az étterem, a wellness és a park medencéi mind biztosítják a jó kikapcsolódást. A 2020-ban bezárt szálloda 2023 nyarán megújulva nyitotta meg kapuit. 

A hotelbe érkezve egy tágas, letisztult tér fogad minket, ahol a természetes színek dominálnak. A hotel lobbija hatalmas, több asztalnál is helyet foglalhatunk, amíg várakozunk vagy csak megpihenünk. Tekinthetjük a hely origójának is, hiszen mellette van a lobbibár, a wellnessrészlegbe is innen lehet eljutni, de az étterembe vezető lépcső és a lift is itt található.

Hatalmas park

A parkhoz vezető út is a hotel előteréből indul, kiérve pedig egy óriási szabadtéri területen találjuk magunkat. Az óriásira nőtt ősfákkal teli park igazi ligetek hangulatát idézi. Három medencét is találunk itt. A belső wellnessből kinyúló, élményelemekkel felszerelt, fűtött vizes medencében egész évben megmártózhatunk.

A külső, nagy élménymedence szezonális, időjárástól függően áll rendelkezésünkre. Többféle elem is rendelkezésre áll, például nyakzuhany, tengerpartot idéző belépő, buzgár. A közvetlen közelben található, 40 cm magas gyerekmedencével kiegészülve az egész család számára garantált az önfeledt kikapcsolódás. Ha másképp töltenénk az időt a szabad levegőn, akár nyugágyakban vagy függőágyakban is ejtőzhetünk, egy jó könyv társaságában vagy egy szunnyadás erejéig. A fák között egyaránt találunk napozásra és hűsölésre alkalmas területet.

Amikor a gyógyulás kerül fókuszba

Ha gyógyulási céllal érkezünk, az újjászületett Fürdőház területén, a gyógyvizes medence mellett több kezelés – például súlyfürdő és iszappakolás – is elérhető. Természetesen mindezt egy alapos orvosi vizsgálat előzi meg, ahol felmérik az állapotunkat, hogy utána egy teljesen ránk szabott kezelési terv mentén gyógyulhassunk.

A Fürdőházba lépve egyből érezni a klasszikus hévízi gyógyvíz illatát, a töltő-ürítő medence pedig folyamatosan biztosítja a friss gyógyvizet, ami semmilyen kemikáliával nincs kezelve. Az ülőfürdőben eltöltött ajánlott idő 20 perc, ezután – vagy két kezelés között – a közvetlen mellette található napozóteraszon vagy a beltéri bárnál pihenhetünk meg, ahol gyümölcsök, sütik és frissítő italok közül válogathatunk.

Végtelen wellness

A wellnessrészlegen belül számtalan lehetőség van a feltöltődésre. Itt találjuk a jakuzzit, a méregtelenítő hatású finn szaunát, az aromaterápiával is kiegészíthető, nyugtató orosz szaunát vagy a bőr mélyebb rétegeibe hatoló infraszaunát. A könnyedebb szaunázásra kiváló opció a gőzfürdő, a himalájai sóbányákból származó sótömbökkel és téglákkal borított sószoba pedig antiallergén és antibakteriális hatású.

Ha egy kis extra kényeztetésre is vágyunk, a prémiumszolgáltatásokat is igénybe vehetjük, ahol bőr- és arckezelések, valamint rengeteg típusú masszázs közül választhatjuk ki azt, amelyikre vágyunk.

Stílusos szobák pazar kilátással

A szálloda folyosóján végigsétálva harmonikus, meleg földszínek ölelnek körbe. A szobák hangulatában visszaköszön az egész szálloda stílusa, letisztult, modern összkép fogad. Keleti és nyugati irányból is páratlan kilátás tárul elénk, így érdemes belecsempészni az itt töltött időbe egy naplementét vagy egy napfelkeltét.

Minden szoba egyedileg szabályozható, hűtő-fűtő klímaberendezéssel van ellátva. A sok pakolási felület és a tágas fürdőszobák elősegítik, hogy kényelmesen érezzük magunkat, hiszen tetszés szerint berendezkedhetünk új, átmeneti otthonunkban.

Ha megéhezünk, a lobbibár mellett a Roger étterem is finom, változatos fogásokkal vár: büférendszerben felszolgált reggelivel és vacsorával készülnek, ebéd esetében pedig menü érhető el. Rendezvények, csapatépítők esetében is érdemes idejönni, ilyenkor büfés rendszerben, több lehetőség közül válaszhatjuk ki azt, hogy milyen falatok esnének jól.

Hotel kicsiknek és nagyoknak

A hévízi Hunguest Helios nem csak gyerekmedencével várja a fiatalabb családtagokat: önfeledt szórakozást biztosít a játszószoba, ahol főszezonban csütörtöktől vasárnapig képzett animátorok gondoskodnak a szórakozásról, emellett pedig kültéri programokon (rossz idő esetén a konferenciateremben), vizes és kézműves-foglalkozásokon és az esti diszkón is részt vehetnek a gyerekek.

A Hunguest Heliosról itt tudhattok meg további részleteket, és szállást foglalni is a weboldalon tudtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék