Pesztós lángos, vegán taco és baconos kalács is szerepel az idei Év Strandétele verseny döntőjében.

A Balatoni Kör által szervezett Év Strandétele versenyre 2024-ben 40 étellel neveztek a balatoni vendéglátósok. Az ételeket szakmai előzsűri kóstolta végig, ezek után választották ki a 10 döntőst, akik a következők:

  • Fogas bisztró, Alsóörs: Vegán taco
  • Gianpiero's, Balatonboglár: Harcsa hortobágyi, rántott kovászos uborka és gyerekkorunk tejbedarája
  • Julcsi kalácsoda, Siófok: Sajtos baconos kalács és liofilizált málnás kürtős
  • Kikötő étterem, Balatonszemes: Szemesi szűz
  • Mesés, Balatonlelle: Nyári töltött káposzta és grillezett töltött paprika
  • Mónisüti, Gyenesdiás: Balatoni rizlinges „almafröccs”
  • Olíva büfé, Alsóörs: Pisztácia pesztós lángos
  • Pizza sztori, Balatonmáriafürdő: Balancsini
  • Tiki bisztró, Zamárdi: Tokatsu szendvics és tarhonyapuding
  • Vánkos, Badacsonyörs: Grillezett patisszon, kukoricahabbal

Az ételekkel június 10-ig nevezhettek a versenyre, az előválogatás után egy séfekből és gasztroújságírókból álló zsűrivel újrakóstolunk, és közülük választjuk ki az idei Év strandétele verseny győzteseit – mondta Kardos Gábor, az Év strandétele verseny ötletgazdája. A zsűrinek a We Love Balaton is tagja.

Idén már stranddesszert kategóriában is adnak át különdíjat az Év Strandétele fődíj, a büfé vagy bisztró kategória legjobbja, az Év jóárasított strandétele és az Év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele mellett.

Eredményhirdetés 2024. július 31-én, szerdán lesz. Tavaly marhanyelvből készült lepény nyert a versenyen.

(Borítókép: Heim Alexandra)

Címkék