Az ország legnagyobb túranapját október 12-én, szombaton tartják.

A Kéktúra napján a résztvevő túracsoportok különböző távokat megtéve, összességében teljesítik a több mint 2580 kilométert – olvasható az esemény weboldalán. Az útvonal lefedi az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra szakaszait is. több ezer embert megmozgató ingyenes eseményt 2020 óta október második szombatján tartják.

Összesen 143 csoport indul, őket szakaszfelelősök kísérik. Az útvonalak között mindenki találhat olyat, ami megfelel neki. Ha egy könnyebb sétára vágytok, rövidebb és sík utak is bejárhatók, a komolyabb kihívások kedvelőire pedig hosszú túrák és akár hegyi környezet vár, de tematikus és gyerekeknek való szakaszok bejárására is lehetőség van. A változatos túraútvonalak miatt nemcsak tapasztalt túrázókat várnak az eseményre, hanem olyanokat is, akik csak szívesen kirándulnának egyet.

Október 12-én, a túra napján a GPS-jeladóval felszerelt csoportok haladása online követhető, a nap végén pedig a megtett távok kirajzolják a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

A Balaton-felvidéken is több útvonalhoz csatlakozhattok, amiket az Országos Kéktúra listáján találtok meg távokkal és szintkülönbségekkel. 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes időben jelentkezni, mert már most is vannak szakaszok, amik beteltek, és többen várólistán vannak.  Bővebb infót a weboldalon vagy a Facebook-eseménynél találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék