„Ez a 18 nap rendkívüli lehetőséget nyújt arra, hogy kedvező áron lehessen megízlelni a magyar gasztronómia csúcsán lévő vendéglők különleges kínálatát” – olvasható az Országos Étterem Hét sajtóközleményében.
Országszerte több mint 180 étterem – köztük 11 Balaton környékiben – kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így a top kategóriában 5900 forinttól, a prémium kategóriában 7900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.
Az akcióban résztvevő tó környéki helyek a következők:
- Akali Port Josper & Grill (Balatonakali)
- Apátsági Rege Cukrászda (Tihany)
- Bivstro - Bivaly Bistro (Veszprém)
- Echo Restaurant & Cafe (Tihany)
- Lokal47 Étterem és Borbár (Kéthely)
- Malomkert Sörház (Veszprém)
- Maurus Étterem és Borbár (Balatonfüred)
- Mester Étterem és Cukrászda (Marcali)
- Taberna Infinito (Kisapáti)
- Villa Pisky (Tihany)
- Zenit Balaton Étterem (Vonyarcvashegy)
Az idei őszi Étterem Héten soha ennyi Michelin-ajánlással rendelkező étterem nem kínálta még a menüsorát. Részt vesz például a már említett a Lokal47-en kívül a budapesti Costes Downtown, a Hoppá Bistro, a MÁK étterem, a MoszkvaTéЯ bisztró, a Spago by Wolfgang Puck, az UMO Restaurant, a Macok Bisztró (Eger), a Végállomás bistro & wine (Miskolc) és a ZIP′s gastro & bar (Miskolc) is. További budapesti éttermekről a We Love Budapest cikkében olvashattok.
Az Étterem Héten csak előzetes asztalfoglalással lehet részt venni, amire az esemény weboldalán van lehetőség. (A regisztráció szeptember 25-én reggel 6 órakor elindult.)
(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)