Az Országos Étterem Hetet minden évben kétszer szervezik meg, ez az időszak szuper lehetőség arra, hogy kipróbáljunk olyan éttermeket, amik korábban már felkeltették a figyelmünket. A résztvevő helyek száma idén elérte a 200-at, és 14 olyan hely is szerepel a listán, amelyeket a Michelin Guide is ajánl – olvasható a sajtóközleményben.
A tavaszi alkalom idén március 13-tól egészen 30-ig tart majd, és a megszokottnál jelentősen olcsóbb árakon lesznek elérhetők menüsorok három kategóriában: top jelöléssel 6900 forintért, prémium jelöléssel 8900 forintért, az exkluzív jelölésű éttermekben pedig 10 900 forintért kóstolhatunk három fogást.

A Balaton környékén eddig 14 étterem csatlakozott az eseményhez:
- A Konyhám Stúdió 365 (Fonyód)
- Akali PORT Josper & Grill (Balatonakali)
- Apátsági Rege Cukrászda (Tihany)
- Bivstro (Veszprém)
- Echo Restaurant & Café (Tihany)
- Kistücsök Food & Room (Balatonszemes)
- Lavender Terasz (Balatonvilágos)
- Liget Royal Étterem (Hévíz)
- Malomkert Sörház (Veszprém)
- Maurus Étterem és Borbár (Balatonfüred)
- Mester Étterem és Cukrászda (Marcali)
- Naboo Fine Bistro & Bar (Gyenesdiás)
- Sushi Bar (Siófok)
- Zenit Balaton Étterem & Bár (Vonyarcvashegy)
A résztvevő éttermek teljes listája az Étterem Hét weboldalán elérhetők.
(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)