Gasztró
Nyolc balatoni borkészítő esélyes a Borászok Borásza címre
A díj különlegessége, hogy a nevezettek maguk közül választhatják ki Kárpát-medence legjobb borászát.
A díj különlegessége, hogy a nevezettek maguk közül választhatják ki Kárpát-medence legjobb borászát.
Öt, a világ másik feléről érkező sommelier ért egyet abban, hogy ez az a bor, amit nem csak inni, de másoknak eladni is élvezet lehet.
Októberben a Gutman Borpince egyik szüreti napján jártunk. Kiderült, miért jó Kötcse a vörösboroknak, és közelről láttuk, hogy a szüret valójában mennyire kemény munka.
Mostantól évente ezüstéremmel díjazzák azokat, akik sokat tesznek a Somló értékeinek megőrzéséért és az itteni borászat fejlődéséért.
Borbély Tamás mögött ott áll a teljes családi borászat, ezért van ott az Év Borásza díj esélyesei között. Titok nincs, csak jó munkamegosztás.
A Morzsa Guruló Bisztró tulajdonosai a füredi Blaha Lujza utcában nyitják meg első állandó helyüket. De miért télen és mi lesz így a híres food truck sorsa?
Több mint 20 balatoni étteremben kóstolhatunk balatonfenyvesi angus marhából és vászolyi sajtból készített ételkülönlegességeket a következő három hétvégén!
Két egymástól különböző keszthelyi éttermet néztünk meg, mit tudnak ősszel nyújtani. Egy közös van bennük: a magas minőség.
A sztáréttermek mellett néhány meglepő helyezést is hozott a Gault&Millau idei kiadványa. Összeszedtük, kiket rangsoroltak legjobbnak idén a Balatonnál.
Több száz tagú szakmai zsűri választotta ki az idei legjobb bortermelőket. A döntőbe két balatoni borász is bejutott.
Balatoni vendéglátósok megválasztották a környék szerintük legjobb alapanyagait. November végétől húsz hely mutatja be őket az étlapon.
Ezt már szakmai zsűri is állítja, nem csak mi. A csopaki Szent Donát Szőlőbirtok kapta meg 2016 legszebb kisbirtoka címet.
Jásdi István nyilatkozott a tűzoltóvíz-tárolóként engedélyezett medencékről, az eltűnő balatoni szőlőről és az első szüretükről is.
Van olyan borász, akinek feleannyi termése lett tavalyhoz képest, mégis szerencsésnek tartja magát.
A 3. Kálibulin minden a finom ételekről, italokról és a jó beszélgetésekről szólt.
Azt eddig is tudtuk, hogy díjnyertes borok születnek a Balatonnál - ezúttal rizlingben sikerült aratni.
Szeptember 24-én indul a Somlói Juhfark Ünnep, ahol a környék legelterjedtebb szőlőfajtájából készült borokkal találkozhattok. Összegyűjtöttük, miket érdemes megkóstolni.
Tényleg egyre többen vállalják a hosszabb nyitvatartást: őszre harmincnál is több jó éttermet szedtünk össze.
A déli után az északi parton is kérdeztünk borászt, éttermest és szörfkocsmárost arról, hogy milyen volt a 2016-os nyár.
Körbekérdeztünk a déli parton, milyennek értékelik a 2016-os nyarat egy cukrászdában, egy csárdában vagy egy hatalmas borbirtokon.
Egy elég tartalmas Kálibulival zárul a MOL Nagyon Balaton. Elmondjuk, mi mindennel készülnek.
Amikor egy kedves figura szerethető bort készít, az hamar felkerül a bortérképre. Íme, a kísérletező kedvű szentbékkállai őslakos, Káli Balázs.
Vasárnap ért véget a Füredi Borhetek. Fotósunk nagy képekkel megmutatja, hogyan érnek össze a jó borok, a világító vízibiciklik és a koncertek.
A déli parton is készülnek olyan jó borok, mint északon. Különben nem tudnánk ennyire sok jó példát hozni közülük.
Az északi part talán leglazább falatozója nyílt meg Ábrahámhegyen, ahol az ember kap egy nagy falat bohém Mexikót mélyhűtött sörrel.