Keresés

Gasztró

Nyolc balatoni borkészítő esélyes a Borászok Borásza címre

A díj különlegessége, hogy a nevezettek maguk közül választhatják ki Kárpát-medence legjobb borászát.

Gasztró

Így ízlett amerikai borszakértőknek a balatoni furmint

Öt, a világ másik feléről érkező sommelier ért egyet abban, hogy ez az a bor, amit nem csak inni, de másoknak eladni is élvezet lehet.

Gasztró

Hajnali ködmámortól a fahordókig - szüreti képgaléria

Októberben a Gutman Borpince egyik szüreti napján jártunk. Kiderült, miért jó Kötcse a vörösboroknak, és közelről láttuk, hogy a szüret valójában mennyire kemény munka.

Gasztró

Átadták a Somlóért - Tornai Endre-emlékdíjakat

Mostantól évente ezüstéremmel díjazzák azokat, akik sokat tesznek a Somló értékeinek megőrzéséért és az itteni borászat fejlődéséért.

Gasztró

Még nincs negyven, mégis őt tartják az ország egyik legjobb borászának

Borbély Tamás mögött ott áll a teljes családi borászat, ezért van ott az Év Borásza díj esélyesei között. Titok nincs, csak jó munkamegosztás.

Gasztró

"Beleállunk, és nyitunk télen egy bisztrót Füreden!"

A Morzsa Guruló Bisztró tulajdonosai a füredi Blaha Lujza utcában nyitják meg első állandó helyüket. De miért télen és mi lesz így a híres food truck sorsa?

Gasztró

Foglaltál már asztalt? Itt a "Balaton Alapanyaga 2016" étlapja!

Több mint 20 balatoni étteremben kóstolhatunk balatonfenyvesi angus marhából és vászolyi sajtból készített ételkülönlegességeket a következő három hétvégén!

Gasztró

Mit kapsz Keszthelyen egy kastély pincéjében és egy télre befűtött kertben?

Két egymástól különböző keszthelyi éttermet néztünk meg, mit tudnak ősszel nyújtani. Egy közös van bennük: a magas minőség.

Gasztró

A Gault&Millau a Balatont is alaposan kiértékelte

A sztáréttermek mellett néhány meglepő helyezést is hozott a Gault&Millau idei kiadványa. Összeszedtük, kiket rangsoroltak legjobbnak idén a Balatonnál.

Gasztró

Badacsonyi és csopaki borász is az év legjobbja lehet

Több száz tagú szakmai zsűri választotta ki az idei legjobb bortermelőket. A döntőbe két balatoni borász is bejutott.

Gasztró

Hamarosan angus marhával és vászolyi sajttal lakunk nagyon jól a Balatonnál

Balatoni vendéglátósok megválasztották a környék szerintük legjobb alapanyagait. November végétől húsz hely mutatja be őket az étlapon.

Gasztró

Az ország egyik legszebb szőlőbirtokát a Balaton-felvidéken találjátok

Ezt már szakmai zsűri is állítja, nem csak mi. A csopaki Szent Donát Szőlőbirtok kapta meg 2016 legszebb kisbirtoka címet.

Gasztró

Szerencsére Csopakon nem ott van a legjobb szőlő, ahonnan legszebb a panoráma

Jásdi István nyilatkozott a tűzoltóvíz-tárolóként engedélyezett medencékről, az eltűnő balatoni szőlőről és az első szüretükről is.

Gasztró

A májusi fagy megviselte, a szeptemberi napsütés kárpótolta a borászokat

Van olyan borász, akinek feleannyi termése lett tavalyhoz képest, mégis szerencsésnek tartja magát.

Gasztró

Köveskálon búcsúzott a nyár

A 3. Kálibulin minden a finom ételekről, italokról és a jó beszélgetésekről szólt.

Gasztró

Mégiscsak a Balatoné a legjobb rizling

Azt eddig is tudtuk, hogy díjnyertes borok születnek a Balatonnál - ezúttal rizlingben sikerült aratni.

Gasztró

Szombaton indul a nagy séta Somló legnépszerűbb boráért

Szeptember 24-én indul a Somlói Juhfark Ünnep, ahol a környék legelterjedtebb szőlőfajtájából készült borokkal találkozhattok. Összegyűjtöttük, miket érdemes megkóstolni.

Gasztró

Itt az ősz, de éhesek nem maradunk - Balatoni éttermek, ősszel is nyitva

Tényleg egyre többen vállalják a hosszabb nyitvatartást: őszre harmincnál is több jó éttermet szedtünk össze.

Gasztró

Több ember akar bejönni, mint ahányan beférnek

A déli után az északi parton is kérdeztünk borászt, éttermest és szörfkocsmárost arról, hogy milyen volt a 2016-os nyár.

Gasztró

Megszűnni látszik a "rossz idő van, menjünk haza" szemlélet

Körbekérdeztünk a déli parton, milyennek értékelik a 2016-os nyarat egy cukrászdában, egy csárdában vagy egy hatalmas borbirtokon.

Gasztró

Köveskál szombaton összefoglalja, hogy mit szeretünk a Balatonban

Egy elég tartalmas Kálibulival zárul a MOL Nagyon Balaton. Elmondjuk, mi mindennel készülnek.

Gasztró

Poraiból támaszt fel egy régi pincét a tősgyökeres szentbékkállai borász - Káli Pince

Amikor egy kedves figura szerethető bort készít, az hamar felkerül a bortérképre. Íme, a kísérletező kedvű szentbékkállai őslakos, Káli Balázs.

Gasztró

Mennyi tannin fér el a Tagore sétányon? - képgaléria

Vasárnap ért véget a Füredi Borhetek. Fotósunk nagy képekkel megmutatja, hogyan érnek össze a jó borok, a világító vízibiciklik és a koncertek.

Gasztró

Öntsünk tiszta vizet a pohárba és igyunk mellé egy déli rizlinget! – hétvégi gasztrotipp

A déli parton is készülnek olyan jó borok, mint északon. Különben nem tudnánk ennyire sok jó példát hozni közülük.

Gasztró

Mexikó? Itt van a szomszédban, Ábrahámhegyen! - Átjáró Grill

Az északi part talán leglazább falatozója nyílt meg Ábrahámhegyen, ahol az ember kap egy nagy falat bohém Mexikót mélyhűtött sörrel.