Gasztró
Mit tud egy nagyra nőtt gasztrotérkép?
Megjelent a 2017-es Balatoni Gasztrotérkép. Nagyobb, több példányban készül és mindkét parton sokszor jön majd szembe veletek.
Megjelent a 2017-es Balatoni Gasztrotérkép. Nagyobb, több példányban készül és mindkét parton sokszor jön majd szembe veletek.
Balatonfüreden már ne keressétek őket: a szigorúan bio zöldséggel és saját nevelésű mangalicával dolgozó birodalom idén már a Tihanyi Apátság alatt nyit ki.
A Balaton egyik legkisebb kávézója a balatonföldvári, ahol a finom sütemények mellé a tulajdonos kerámiáiból is válogathatunk.
A Puerto Ricó-i szobafestő diósdi hamburgerezőjéből étteremlánc lett, megnéztük a veszprémi egységet.
Tavaly nyáron egy időben indították az Alsóörs Marinát és a Fenyves Yacht Club Hotelt – ellátogattunk az előbbibe.
Huszonnégy termelő olaszrizlingje rejtőzik az egységes címkék alatt.
A krémeséről híres barátságos arácsi házikó nem csak cukrászda, hanem közösségi tér is, ahol régi ismerősként fogadják a betérőt.
Több Balaton környéki pálinkakészítő is a bajnokok közé jutott az ausztriai Destillatán.
Ismét streetfood a Szent György-hegy lábánál, várhatóan a legforróbb az eddigiek közül.
Jelenleg a második forduló zajlik, április 28-án derül ki, hogy balatoni lesz-e idén a Borászok Borásza.
Összegyűjtöttünk több mint negyven éttermet, ahová betérhetsz egy kiadós ebédre vagy akár egy esti borozgatásra.
Jöttek, és rövid gasztrotúrán bejárták az északi partot Paloznaktól a Szent György-hegyig.
Muzeális badacsonyi borok is bemutatkoznak a New York Kávéházban április elején.
Kiosztották a VinCE Awards díjakat - több balatoni szereplővel.
Apró látványkonyhás étterem lett az országosan kedvelt food truckból, Füreden máris sülttésztás őrület tombol - kipróbáltuk a Morzsa Bisztrót.
Teljesen új büfék nyílnak Keszthelyen és Fonyódon. Hekk biztosan nem lesz náluk.
Egy hétvégére beköltözik a legnagyobb fővárosi gasztropiacra a keszthelyi tokhal és a boglári "pulled ponty".
Idén 24 pincészet kapott engedélyt arra, hogy az egységes címke mögött régiós olaszrizlinget palackozzon.
A somogyi bor helyzete a nehézségek ellenére sem válságos, de a fejlődéshez és a sikerekhez rengeteg még a tennivaló a dél-balatoni borvidéken.
Az online történelemben most először fordul elő, hogy egy magyar borszakíró bejut egy nemzetközi borblogger verseny döntőjébe és van is esélye nyerni.
A Szent Donát Birtok dűlőjén 20 éve még pince sem volt, ma a boraikat Michelin-csillagos éttermek viszik Nyugat-Európába. Hosszú interjút készítettünk a vezetőjükkel.
Több mint harminc remek éttermet találtunk, amelyeket egyáltalán nem zavar a hideg és a fagy. Mutatjuk őket sorban.
Egy hagyományos disznóvágás összes fázisát végignézhettük Köveskálon, és mindezt meg is örökítettük nektek.
Petrányiék már 15 éve borászkodnak Csopakon. Vannak Kódex-boraik, pazar kilátásuk és megnyitottak egy eddig eltitkolt konyhát is.
A világ egyik legjelentősebb borversenyén két aranyérmet is nyert a Tornai Pincészet.