Gasztró
A Kreinbacher tényleg világbajnok pezsgőket készít
Két Kreinbacher-pezsgő is aranyérmes lett az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC).
Két Kreinbacher-pezsgő is aranyérmes lett az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC).
Piknikbár, borműhely, világszép borterasz és menő séfeket megszégyenítő konyha. Ha élménybirtokot kerestek, elég Káptalantótiba jönni érte.
A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is összefogott az igényes balatoni strandételek felkutatása érdekében.
Ha érdekel, miként lesz a lédús, friss gyümölcsből ízletes párlat, mindenképp gyere el Zamárdi nyugodt fertályára. Pach Gábor mindent elmesél.
Hiánypótló büfé nyílt Szántódon, ahol hatalmas, profin átsütött húsokat ehetünk nagyszerű köretekkel. Na, de ki is az a pitmaster?
Kihirdették a VinAgora díjazottjait: a Jásdi Pince cabernet francja a legjobb fajtaborok között, míg Bezericsék cserszegi fűszerese Champion-díjas lett.
Bevettek egy újabb strandot, és már van gasztrokocsmájuk is. Balatonvilágosi és tapolcai sörrel és Balaton-felvidéki borokkal.
Van jó bor, szürke marhák, nyugágyak és zseniális kilátás a Balatonra. Istvándyék piknikes helye az idei nyár eddigi legjobb ötlete.
Gyenesdiáson és Máriafürdőn. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete június elején újra kiválasztotta az év legjobb fagylaltjait.
Új étterem nyílt közel a zánkai strandhoz és a neves Neked Főztemhez. Korrekt árakkal és egy általuk feltalált szendviccsel indítanak.
Ettünk, ittunk, aludtunk. Meglátogattuk a Borbarátok Vendéglőt, kiderült, mi a kapcsolat a Fata Pincészettel, és a felújított vendégházukat is megnéztük.
Idén is elindult a Vénusz Lángos Voks, a nyertes elképesztő mennyiségű étolajat kap.
Az északi parton újabb forradalmi tűzfészekre bukkantunk egy nagyon meglepő helyszínen. Vonyarcvashegy is lázad a megszokott strandételek ellen.
Egy jót enni és fagylaltozni a Balatontól messze is lehet, sőt megéri pár kilométert autózni érte. Erre kitalált hely a marcali Mester Étterem és Cukrászda.
Megjelent a borászok és vendéglátósok összefogásából született Dél-Balatoni Iránytű több mint negyven célponttal.
Stabilan 20 fokos a Balaton, ezt ünneplik meg tizenöt településen.
Vászoly eddig maximum a sajtja miatt került fel a gasztrotérképekre, de egy új bisztrócska az egekbe lökheti a népszerűségét.
Nagy Árpád és felesége, Szabó Éva szülői örökséget visznek tovább évtizedek óta. Pékségük Almádi fő nevezetessége lett, mert nem spórolják ki a kenyérből az anyagot.
Tornaiék valamit nagyon tudnak: a 2013-as Grófi Juhfark sokadik díját zsebelte be.
Lefedték az északi és a déli partot, és vele együtt elindult a weboldaluk is.
Ezért választották be Kreinbacherék, Garamváriék és Légliék pezsgőit az országos top 10-be.
Budapestről Balatonlellére, a Garamvári Pincészethez indul egy nagyon retró borvonat. Június 11-én visszamehettek 80 évet az időben.
Mert a veszprémi Villa Medici például ezzel készül a Gourmet Fesztiválra. Mától vasárnapig nagyon jókat ehettek a fővárosban.
Szakadó esőben, a Gourmet Fesztiválon mutatták be a balatoni régió első közös borát. Elmondjuk, mit érdemes tudni róla.
De a feketeleves még hátra van, ugyanis vonyarciakat és hévízieket megelőzve nyert egy győri versenyző.