Gasztró
Hogy kerül egy zseniális cukrászda a Petőfi sétányra?
Egy nagykőrösi házaspár feladta mindenét, és ősszel megnyitotta a Villa Gréta Cukrászdát Siófokon. A Kistücsök tulajdonosa szerint most ők a legjobbak a déli parton.
Egy nagykőrösi házaspár feladta mindenét, és ősszel megnyitotta a Villa Gréta Cukrászdát Siófokon. A Kistücsök tulajdonosa szerint most ők a legjobbak a déli parton.
A Nyitott Balaton eredményt hirdetett: 2014 után ismét Balatonmáriafürdőn keressétek a Balaton Fagyiját. Van három különdíjas is.
Augusztus 4. és 6. között nulladik nappal, balatoni borokkal ünnepli ötödik születésnapját a Paloznaki Jazz Piknik.
Kedden tartották a dél-balatoni borok seregszemléjét: a legtöbb díjat a rádpusztai IKON Borászat kapta, a legjobb címke pedig a Kristinusé lett.
Egy ingyenes kiadványt is készítenek arról, hogy milyen vendéglátóhelyeket ajánlanak a Balaton környékén.
Nem kizárt, hogy a Blaha Lujza utca lesz Füred alternatív bulinegyede. Villáminterjú.
Nagyon megdicsérte az egyik elismert amerikai gasztromagazin a somlói fehérborokat.
Két különböző helyen találtunk két nagyon jó dolgot. Veszprém is sodródik az újhullámmal.
A Télikertből ismert csapat Bezerics Dani vezetésével elfoglalja a Libás strand melletti kikötőt. És megszűnik a Fröccsterasz.
Van egy hely a déli parton, ahol kóla helyett Irsai Olivérrel ülünk moziba, utána pedig fine dining színvonalon csillapíthatunk étvágyat.
A Szent Donát Pincészet rizlingjét tengeri sügér mellé kínálják egy belga majorság csúcséttermében. A hely több mint 10 éve három Michelin-csillagos.
Összesen 21 pincészet bora felelt meg a Vinea Balaton kritériumainak. Eláruljuk, hogy kiket rejt az első BalatonBor címke.
A Kristinus Borbirtokon már lehet borokat kóstolni, aludni a design szobák egyikében, enni a gasztro műhelyben, de Jake Gyllenhaalt is nézhetitek a bormoziban.
Kovács Tamás védjegy rendszert javasol, amelyet Ausztriában is használnak, de vitába szálltak vele. Cikksorozatunk első részében összefoglaljuk a fejleményeket.
Határozottan igen. Sok hely be sem zárt, még többen már a nyitásra készülnek. Megnéztük, merre nem lesztek éhesek a Balaton partján.
A Kalóz terjeszkedik, új helyükön is ugyanaz a céljuk, mint Fövenyesen: leszámolni a rossz minőségű strandételek mítoszával.
A filoxéra jött, látott, és kicsit több mint száz évvel ezelőtt elvágta a Balatont egyik legnagyobb értékétől: a bortól.
Szerdán kiosztották a Highlights of Hungary helyezettjeit. Két Balatonhoz köthető projekt is díjat nyert.
A balatonlellei Mango Étteremben balatoni és tengeri halak mellett egy jó fej tulajdonost is találtok, aki rengeteget tud mesélni a 80-as, 90-es évek Balatonjáról.
Elkészült az új gasztrotérkép, ez Káli-medencétől Badacsonyon át Keszthelyig segít, ha nem tudod, hol lehet jókat enni és inni.
Február első hétvégéjén annyi jó balatoni hely települ a Hold utcai piacra, hogy az egyes állomásokat már csak a poén kedvéért is vízibiciklivel járnánk végig.
December 15-én Budapesten történt a bejelentés, ahol a közönség az első BalatonBorok hordómintáit is megkóstolhatta.
Idén először osztották ki gasztronómia kategóriában a Gundel Étterem művészeti díját.
Idén is értékelte a szakma a Csopaki Kódex szabályai szerint termelt 2014-es és korábbi évjáratú dűlőborokat, amiket a Csopaki Rizling Ünnepen is meg lehet kóstolni.
Nem zár be a Balaton ősszel és télen sem, sőt, szerencsére éppen az északi part legjobb éttermei, borászatai és cukrászdái maradnak nyitva a hűvösebb hónapokban.