„Ha nem lennének az orosz vendégek, mindannyian nehezebben élnénk meg Hévízen”- mondja Borda László, az egregyi Szőlőhegyen lévő Római pince üzletvezetője.
Az egész napos rendezvény célja, hogy a látogatók különlegesen jól érezzék magukat és nagyon finomakat egyenek, de eközben ismerjék meg, miért utánozhatatlanul különleges hely a Káli-medence.
Füred már évek óta épül-szépül, sokan már egyenesen a Balaton fővárosaként emlegetik. Nem csoda, hogy a VinCE Balaton fesztivál is Füredre szavazott és július 10-13 között ismét ide várják a bor és a vitorlások szerelmeseit.
71 éves, de a forró olaj mellett állva még mindig új erőt adnak neki a keszeget falatozó, elégedett vendégek. Juha Gyulával, a szigligeti Oszi Bácsi Keszegsütöde nélkülözhetetlen mindenesével beszélgettünk.
Az elvárás, miszerint a “vidék fővárosában” is kitüntetett szerepet játszó Keszthelyen tényleg csak a tökéletes vendéglátás elegendő, a Bacchus Étteremben remek tapasztalatként végezte.
Hogyan lesz fine dining étterem egy út melletti balatoni csárdából? És hogyan fér össze a francia konyha a göcseji gombalevessel? A megújult Hűvösvölgyi Csárdában jártunk és Pál János séf főztjével ismerkedtünk Hévízen.
Mit keres egy borászatban moziterem, tapas bár és főleg a versenytársak borai? Hol isszák a boraikat, ha Magyarországon nem ismertek? A kéthelyi Ax&Ax borászatban mindent máshogy csinálnak, mint azt megszokhattad. Kivéve talán a borokat.
A Szigligeti Várba látogatóknak nem kevés csábítással kell megküzdeniük, amíg felérnek a gyalogos ösvényen. A hegy lábánál az Aranypatkó Vendéglő illatai marasztalnak, egy szinttel feljebb pedig a Várkert cukrászda fagyikölteményei vonzzák a szemet.
Képzeljük el, hogy egy Szent György-hegyi birtokon vagyunk, belátható távolságban a Balatontól, kezünkben egy hűs fehérborral! Bárki részt vehet ebben az idillben, a Szászi család otthonában.
Mint egy mézeskalácsház az erdő mélyén, úgy bújik meg az Öreg Harang Borozó Hévíz-Egregy szőlőültetvényei között. A Gault&Millau étteremkritikusai azonban így is felfedezték, és 2013-ban megkapta az „Év kisvendéglője” címet.
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében idén is igazi meghitt, családias hangulat fogadja majd a vendégeket Badacsony központjában, a rendezvénynek helyet adó Díszparkban.
A Rege Cukrászda főszereplőjét rivaldafény helyett a vendégek és a tradicionális értékek iránti szeretet tett legendássá. Kelemen Margit üzletvezetővel beszélgettünk.
Bármikor megiható borok, komolytalan külső, komoly tartalom. A paloznaki Homola Pincészet kilép a félhomályból a 100% borcsaláddal. Május 7-én Budapesten indul a Homola-nyár, aminek a slágere a 100% Balaton bor lehet.
Egyél mandulás házi süteményeket Alsóörsön, május első hétvégéjén, aztán kóstolj bort Badacsonyban ingyen, a pincékig vivő régióbusszal, a következő hétvégén. We Love Balaton gasztró ajánlatok a Nyitott Balatonon.
Ősszel nyílt meg az éttermekkel és borászatokkal jól ellátott Köveskál új étterme, a Mi a kő. Az egykori olcsóboros-ropis kocsmából lett borház azóta kerttel bővült.
Nem terem bárhol az országban, de a Balaton körül találsz medvehagymát. Keresd a piacokon, az éttermek táblás ajánlatain, vagy szedd magad. Jótanácsok medvehagyma-szezonra, hogy ne mérgező gyöngyvirágot süss bele a rántottába.