Keresés

gasztró

Meseház a templom tövében - az Öreg Harang Borozó

Mint egy mézeskalácsház az erdő mélyén, úgy bújik meg az Öreg Harang Borozó Hévíz-Egregy szőlőültetvényei között. A Gault&Millau étteremkritikusai azonban így is felfedezték, és 2013-ban megkapta az „Év kisvendéglője” címet.

gasztró

Borok és zene Badacsonyban

A Badacsonyi Borvidék legnevesebb pincéinek legjobb borai a Badacsonyi Borheteken.

gasztró

Badacsony Bor7

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében idén is igazi meghitt, családias hangulat fogadja majd a vendégeket Badacsony központjában, a rendezvénynek helyet adó Díszparkban.

gasztró

Balaton arcai - Kelemen Margit a tihanyi Rege Cukrászdából

A Rege Cukrászda főszereplőjét rivaldafény helyett a vendégek és a tradicionális értékek iránti szeretet tett legendássá. Kelemen Margit üzletvezetővel beszélgettünk.

gasztró

Nyári sláger komoly művészektől: Homola 100% borok

Bármikor megiható borok, komolytalan külső, komoly tartalom. A paloznaki Homola Pincészet kilép a félhomályból a 100% borcsaláddal. Május 7-én Budapesten indul a Homola-nyár, aminek a slágere a 100% Balaton bor lehet.

gasztró

Bor, sütemény, balatoni riviéra

Egyél mandulás házi süteményeket Alsóörsön, május első hétvégéjén, aztán kóstolj bort Badacsonyban ingyen, a pincékig vivő régióbusszal, a következő hétvégén. We Love Balaton gasztró ajánlatok a Nyitott Balatonon.

gasztró

Ropi helyett borjúmirigy - Mi a kő, Köveskál

Ősszel nyílt meg az éttermekkel és borászatokkal jól ellátott Köveskál új étterme, a Mi a kő. Az egykori olcsóboros-ropis kocsmából lett borház azóta kerttel bővült.

gasztró

Medvehagymát a medvehagyma mezőről

Nem terem bárhol az országban, de a Balaton körül találsz medvehagymát. Keresd a piacokon, az éttermek táblás ajánlatain, vagy szedd magad. Jótanácsok medvehagyma-szezonra, hogy ne mérgező gyöngyvirágot süss bele a rántottába.

gasztró

Nyit az „északi part legjobb étterme”

Legalábbis ez a cél a vonyarcvashegyi Bock Bisztrónál, amely a tervek szerint december 13-án nyit. Az étlapon a budapesti Bock Bisztrók kedvencei és helyi specialitások lesznek.

gasztró

Tabunello és tabudöntögetés - Borászportré: Török Csaba

„Kerek a korty, mintha olvasztott vajgombóc csúszna le a torkodon.” Török Csabánál járunk, a 2HA birtokon, ahol az olaszrizling kóstolása után egy olyan toszkán szőlőfajtából készült vörösbor vár ránk, ami tabukat döntögetett a borvidéken.

gasztró

Tihany legjobb három órás fotelje - Teaház az erdő mélyén

A tihanyi Teázó az erdő mélyén az a fajta hely, amit mindenki ismer, aki olvasott már mesét. A fáradt vándor az erdő mélyén talál egy fogadót, leül melegedni a cserépkályha mellé, és kér egy teát. Levendulásat.

gasztró

Homola és Homonna - Valami készül Paloznakon

Homola Szabolcs nem vallja magát borásznak. Még. Az biztos, hogy jó tanárt választott: a Homola Pincészet borait jelenleg Homonna Attila tokaji borász készíti Szabolcs asszisztálásával. Névzavar? Helyre tesszük.

gasztró

Úszómedence helyett borospince – Borászportré: Jásdi István

Ülsz a csopaki Jásdi Teraszon, és arra gondolsz, hogy Jásdi István a világ egyik legjobb döntését hozta, amikor vállalkozását eladva borászatot alapított. A te legjobb döntésed meg egy Ranolder vörös vagy fehér lesz!

gasztró

Vízre teszik a bort a badacsonyi borászok

Mustot facsarni egy vitorlás fedélzetén, kitalálni egy új balatoni ételt, hajót építeni és rádiózni. A Badacsonyi Kör borászai kihozzák a bort a pincéből.

gasztró

Fricska Bisztró, egy jóízű meglepetés Veszprémben

Veszprémvölgy olyan, mint egy mini Ausztria: muskátlik, fehérre meszelt házak, mértani bokrok. És egy kis görbeség, a Fricska Bisztró rendezetten kócos, otthonos terei. A tűz már ég a kandallóban, gyertek!

gasztró

Melegedj Káli borral a Mi a kőben!

Már írtunk Köveskál „leendő Kazinczy utcájáról”. Az ügy bevégeztetett: megnyílt a Mi a kő és azt mesélik, hogy tartják a frontot télen is. Ha bor van, minden van!

gasztró

Baricska, a csárdák Chiantija

Szegény „csárda” szó az utóbbi időben eléggé a futottak még kategóriába került. Mindenkinek megvan az íztelen halászlé ugye? A veszprémi Chianti Étterem csapata nekigyürkőzött, hogy visszaadja a hitünket a csárdázásban. Teltház lett az eredmény.

gasztró

A bor, amelyik Tankcsapdát hallgat

Jakab Ernő erdélyi sörivó fuvarosból lett balatoni borivó szőlősgazda. A lovasi Levendula Pince borásza Tankcsapdát és Mozartot hallgattat a boraival, mert szerinte ettől lesznek igazán jók.

gasztró

Balaton 2.0 – Manézs Bisztró, Balatonfüred

Ha a füredi sétányon elsétálsz az üzletsoron Tihany felé, és valami újat keresel, fordítsd jobbra az orcádat. Igen, ott, az a nagy cirkuszi tábla a parkolón túl. Jobb, ha veszel egy jobbost.

gasztró

Közösségi gasztromisszió - Biobalaton Öko- és Kézműves Piac

Kultúr- és gasztromisszió, újító szellemű, kísérletező konyha, biogazdaságokból származó alapanyagok és egy szerethetően friss piac. A Biobalatonnál még átélheted az "első Sziget" érzést, amikor még minden új, mindenki lelkes, és nincsenek ezren.\r\n

gasztró

A hegy, amit három nap süt

Badacsony=bor. Rizling, szürkebarát és kéknyelű. Vörösök, rozék és szalmabor. Mediterrán klíma, svéd birtokosok és direkt rossz borok. Mit igyál, ha Badacsonyban jársz? Borok a Balaton körül, III. rész.

gasztró

"Drágám, nyitunk egy teraszt?"

Egy használaton kívüli csárda, jó pár eladni való palack bor, egy szerelem meg egy telefonhívás: ez kellett ahhoz, hogy pár hete megnyisson a Skrabski Fröccsterasz & Vinotéka Aszófőn.

gasztró

Akik Balatonlellére hozták Kaliforniát – Balatoni borok II.

Légli, Konyári és Bujdosó. Kishegy, Rádpuszta és Szőlőskislak. Svájc és Kalifornia szelleme, azaz mit igyál Kéthelytől Balatonszemesig. Borok a Balaton körül II. rész.

gasztró

Mindenki nagybátyjának teraszán - balatoni borok Tihanytól Balatonfőkajárig

Rizling, hagyományok és panorámateraszok. Mit és hol keress, Tihanytól Balatonfőkajárig, ha jó bort innál. Borok a Balaton körül, I. rész.

gasztró

Ma debütál a Levendula Cider - A Tamás Pince új ütőkártyája

A pitypangszörp és a zölddió-zselé csak a kezdet, most újabb különlegesség került ki a Tamás Pince boszorkánykonyhájából. Ma délután mutatják be a Kredencben a levendulás cidert, amivel még készítője sem találkozott máshol.