Keresés

gasztró

Úszómedence helyett borospince – Borászportré: Jásdi István

Ülsz a csopaki Jásdi Teraszon, és arra gondolsz, hogy Jásdi István a világ egyik legjobb döntését hozta, amikor vállalkozását eladva borászatot alapított. A te legjobb döntésed meg egy Ranolder vörös vagy fehér lesz!

gasztró

Vízre teszik a bort a badacsonyi borászok

Mustot facsarni egy vitorlás fedélzetén, kitalálni egy új balatoni ételt, hajót építeni és rádiózni. A Badacsonyi Kör borászai kihozzák a bort a pincéből.

gasztró

Fricska Bisztró, egy jóízű meglepetés Veszprémben

Veszprémvölgy olyan, mint egy mini Ausztria: muskátlik, fehérre meszelt házak, mértani bokrok. És egy kis görbeség, a Fricska Bisztró rendezetten kócos, otthonos terei. A tűz már ég a kandallóban, gyertek!

gasztró

Melegedj Káli borral a Mi a kőben!

Már írtunk Köveskál „leendő Kazinczy utcájáról”. Az ügy bevégeztetett: megnyílt a Mi a kő és azt mesélik, hogy tartják a frontot télen is. Ha bor van, minden van!

gasztró

Baricska, a csárdák Chiantija

Szegény „csárda” szó az utóbbi időben eléggé a futottak még kategóriába került. Mindenkinek megvan az íztelen halászlé ugye? A veszprémi Chianti Étterem csapata nekigyürkőzött, hogy visszaadja a hitünket a csárdázásban. Teltház lett az eredmény.

gasztró

A bor, amelyik Tankcsapdát hallgat

Jakab Ernő erdélyi sörivó fuvarosból lett balatoni borivó szőlősgazda. A lovasi Levendula Pince borásza Tankcsapdát és Mozartot hallgattat a boraival, mert szerinte ettől lesznek igazán jók.

gasztró

Balaton 2.0 – Manézs Bisztró, Balatonfüred

Ha a füredi sétányon elsétálsz az üzletsoron Tihany felé, és valami újat keresel, fordítsd jobbra az orcádat. Igen, ott, az a nagy cirkuszi tábla a parkolón túl. Jobb, ha veszel egy jobbost.

gasztró

Közösségi gasztromisszió - Biobalaton Öko- és Kézműves Piac

Kultúr- és gasztromisszió, újító szellemű, kísérletező konyha, biogazdaságokból származó alapanyagok és egy szerethetően friss piac. A Biobalatonnál még átélheted az "első Sziget" érzést, amikor még minden új, mindenki lelkes, és nincsenek ezren.\r\n

gasztró

A hegy, amit három nap süt

Badacsony=bor. Rizling, szürkebarát és kéknyelű. Vörösök, rozék és szalmabor. Mediterrán klíma, svéd birtokosok és direkt rossz borok. Mit igyál, ha Badacsonyban jársz? Borok a Balaton körül, III. rész.

gasztró

"Drágám, nyitunk egy teraszt?"

Egy használaton kívüli csárda, jó pár eladni való palack bor, egy szerelem meg egy telefonhívás: ez kellett ahhoz, hogy pár hete megnyisson a Skrabski Fröccsterasz & Vinotéka Aszófőn.

gasztró

Akik Balatonlellére hozták Kaliforniát – Balatoni borok II.

Légli, Konyári és Bujdosó. Kishegy, Rádpuszta és Szőlőskislak. Svájc és Kalifornia szelleme, azaz mit igyál Kéthelytől Balatonszemesig. Borok a Balaton körül II. rész.

gasztró

Mindenki nagybátyjának teraszán - balatoni borok Tihanytól Balatonfőkajárig

Rizling, hagyományok és panorámateraszok. Mit és hol keress, Tihanytól Balatonfőkajárig, ha jó bort innál. Borok a Balaton körül, I. rész.

gasztró

Ma debütál a Levendula Cider - A Tamás Pince új ütőkártyája

A pitypangszörp és a zölddió-zselé csak a kezdet, most újabb különlegesség került ki a Tamás Pince boszorkánykonyhájából. Ma délután mutatják be a Kredencben a levendulás cidert, amivel még készítője sem találkozott máshol.

gasztró

Zseniális feketekagyló a Balatonnál

Ha valaki azt mondja, hogy Alsóörs egy eldugott éttermében kapni a környék legjobb feketekagylóját, az minimum olyan szürreális, mint hogy a balatoni hekk tengeri halból készül. Jelentjük: tényleg isteni a kaja a Carpaccióban!

gasztró

Mi a kő nyílik a Káli-medence Kazinczy utcájában?

Bor és beton: Trombitás Tamásnak a szobrászat és a borkészítés a két legnagyobb szenvedélye. Utóbbi most eléggé előtérbe került: nemsokára megnyitja a Káli Medencei Borok Házát Köveskálon.

gasztró

Életvizet vegyenek! - Liliomkert piac, Káptalantóti

Biotermékek, hamuban sült pogácsa, csodaszerek, nagyvárosból menekült vevők és eladók. A káptalantóti Liliomkert piac a Balaton leghíresebb piaca.

gasztró

„Nincs faragott alma, nincs sültes tál” - Csapody Balázs, Kistücsök

Ha Balaton déli part és gasztro, akkor alap a balatonszemesi Kistücsök Étterem, melynek tulajdonosával, Csapody Balázsal beszélgettünk.