A Szigligeti Várba látogatóknak nem kevés csábítással kell megküzdeniük, amíg felérnek a gyalogos ösvényen. A hegy lábánál az Aranypatkó Vendéglő illatai marasztalnak, egy szinttel feljebb pedig a Várkert cukrászda fagyikölteményei vonzzák a szemet.

Érdemes ellenállni a csábításoknak és várnézéssel kezdeni a szigligeti túrát, mert tele gyomorral biztosan nem fogunk feljutni a meredek sétaúton. Persze egy fagyi útközben azért beleférhet a cukrászdában.
Az Aranypatkó éttermet azonban valóban ajánlatos a várlátogatás utánra halasztani, annál is inkább, mert az étterem bőséges ételkínálatát egy kiadós hegymászás után fogjuk csak igazán értékelni.

Az Aranypatkó egyike azon kevés balatoni éttermeknek, amelyek télen is képesek nyitva tartani. A legtöbb látogató vártúrával egybekötve látogat el az Aranypatkóba, hiszen a nyári melegben meglehetősen csábító az étterem platánfákkal szegélyezett 140 fős terasza.

Télen viszont a cserépkályhával felszerelt étterembelső is hangulatos. A fiatal hölgyvendégek fantáziáját pedig minden bizonnyal a robusztus komóddal felszerelt kis különterem fogja megragadni, ami az elmúlt években több romantikus lánykérés helyszíne volt.

A balatoni gasztro-forradalom szele mostanra szerencsére a legtöbb helyi éttermet, így az Aranypatkót is elérteA szürke marhahúst és a kecskesajtot környékbeli állattartóktól vásárolja az étterem, a borok többsége pedig Szigliget környéki borászoktól származik.
A régiós együttműködés Polgár Tibor üzletvezető szerint egyre jobban működikaz Aranypatkó is egyre gyakrabban szervez balatoni borászatokkal közös borvacsorákat. „Az emberek általában akkor látogatnak el egy balatoni településre, ha a fürdésen túl több dolgot is csinálhatnak. Így nekünk is érdekünk, hogy ajánljuk a környékbeli borászatokat, kistermelőket, ők pedig minket javasolnak, ha a vendég egy jó éttermet keres. Fejlődni csak együtt lehet.”

És hogy mit érdemes megkóstolni az Aranypatkóban? A balatoni halak közül a mandulás rántott fogas a legnépszerűbb, viszont a cukkinibe göngyölt harcsa igazi ínyencségnek számít.

A húsimádók díjazni fogják az étterem különböző, szürke marhából készült bélszínkombinációit. Május végétől pedig új-zélandi és brazil érlelt bélszínfajtákkal bővül az étlap.