“Nem tehetem meg, hogy rosszat csináljak, én itt élek.” Ezt Bezerics Dániel mondta, aki társaival közösen több vendéglátóhelyet is kezében tart Keszthelyen, elsősorban a hazai és a külföldi borkedvelők nagy örömére. Ezúttal a Bacchus Hotelben található étteremben néztük meg, hogyan jelenik meg ez a hozzáállás a mindennapokban. Az elvárás, miszerint a “vidék fővárosában” is kitüntetett szerepet játszó Keszthelyen tényleg csak a tökéletes vendéglátás elegendő, remek tapasztalatként végezte.

“Sallangmentes történetek” - az étlap

Bacchus Szálloda pincéjében kialakított étteremben egyre inkább arra törekszenek, hogy tartva az egyenletes minőséget, helyi alapanyagokból készítsék el a fogásokat. Bezerics Dániel szerint a kulcs egy fenntarthatóbb rendszer kialakítása, amelynek eredményeként már az élelmiszerek feldolgozásakor ésszerűen zajlik a munka. Magyarul: ha például levágnak egy állatot, akkor mindent felhasználnak belőle, amit csak lehet. Ami az elkészítést illeti, az említettekkel összhangban, igyekeznek kis étlappal és sok táblával dolgozni.
A balatoni gasztronómiát illető paradigmaváltás, a Bacchusban az őstermelők bevonásán, és a gondos feldolgozáson túl úgy is megjelenik, hogy egyre inkább az emberek igényeihez igazítják, mi kerül a tányérokra.

Az étlapról ki lehet emelni jó néhány, az idő próbáját és a kritikusabb vendégek ízlését is kiállt fogást. A Hideg libamáj formában készítve „döglesztett” lilahagymával és házikenyérrel, a Rostonsült fogasfilé fehérbormártással,roppanós párolt zöldségekkel, a Rózsaszínre sütött sertés szűzpecsenye kéksajt mártással, párolt brokkolival és zsályás tagliatellével, illetve a Medvehagymás grillsajt zöldsalátával mind a népszerű fogások sorában szerepelnek. A szezonális kínálatról érdemes tájékoztatást is kérni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a táblákra olyan apróságok, mint például a rántott cukkinivirág nem kerül fel. Plusz a személyzettel folytatott beszélgetések garantáltan csaj színesíthetik a menüt.

Borerős