Balatonszepezd reggelizője, a Bakterház autentikusan a vasútállomás épületében vár minket egy kiadós brunchozásra szinte egész nap, teljesen más benyomást keltve a hajdani régi, rossz állapotban lévő épületről. Hiszen ide most azért térhetünk be, hogy klasszikus tojásételeket, kencéket, granolát, helyben készült kovászos kenyeret, pékárut és helyi termelők finomságaival megpakolt házi croissant-t vigyünk be a szervezetünkbe, és milyen jó ilyen gondolatokkal nekiindulni ennek a háznak, na meg a napnak. Azért a múltjához hű maradt, és ma az 1903-ban épült állomás történetét 1970-ig követik a belső tér falán megtalálható fekete-fehér fényképek. A tágas térben egy kis delikátboltot is kialakítottak, ezért a számunkra legjobb és legkívánatosabb helyi termékeket haza is vihetjük, és kiváló ételeket főzhetünk belőlük. Maximálisan odafigyelnek az alapanyagokra, amivel a környékbeli kistermelők is jól járnak, és hogy csak néhány példát említsünk közülük: a Szepezd Farmról jönnek a mangalicatermékek és -kolbászok, illetve itt sütik a házi pitéket is, a Dobosi Kecskesajt Manufaktúrától és a szentantalfai Royesfarmtól pedig a sajtokat vásárolják. A hely már csak azért is hívogat, mert nagyon otthonosan lett berendezve, ráadásul egész évben nyitva van. A terasz már kicsit más hangulatot áraszt, de az is nagyon hangulatos és idilli, főleg ha hallgatjuk a természetet, amit olykor egy-egy arra elsuhanó vonat zakatolása zavar csak meg.

Címkék