Keresés EN

strand & sport

Balatonfűzfő Tobruki strand

Tobruk egy ősi kikötőváros Líbiában, közigazgatásilag Balatonfűzfőhöz tartozik, remek strandja van. A mondat minden része igaz.

Balatonfűzfő városrészét és a líbiai kikötőt is ugyanúgy hívják. Ráadásul előbbit utóbbiról nevezték el. Hogy miért, azt pontosan nem tudni, de a balatonfűzfői önkormányzat honlapja szerint a helyi papírgyár dolgozóinak létesített telep akkor épült, mikor a II. világháborúban a németek a líbiai Tobrukot ostromolták, és a népnyelv valahogy átragasztotta a város nevét. 

De ennél sokkal jobban hangzik a másik, Rejtő-regénybe illő megfejtés. Eszerint a papírgyári igazgató sofőrje, aki szolgált az idegenlégióban, egyszer meglátta az épülő telepet és közölte, hogy ez pont olyan, mint Tobruk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A