strand & sport

szerkesztés

Napfény Strand és Élményfürdő, Balatonlelle

A Napfény strand Balatonlelle központjához tartozó partszakaszon, a hajóállomástól keleti irányban található. Ha vonattal érkezel, szinte képtelenség nem belebotlani a strandba, mert csak nyílegyenesen el kell indulni a part felé, és ha belépőt kérnek tőled, már jó helyen is jársz.

A retró tábla a bejáratnál senkit ne tévesszen meg: a Napfény legalább annyira túl van már az NDK-korszakon, mint a berlini fal. A fövenyes strandok eminens diákjaként a part végig homokos, ráadásul a leghosszabb lidós strand címért Lelle komoly versenyben van Fonyóddal.

A másik különlegessége az élményfürdő, amelyben egy szauna-ház, három medence és egy óriás hullámcsúszda kapott helyet. Utóbbin a napozóterasz tetejéről is le lehet csúszni. A vízisportok a vízibiciklizésnél kimerülnek, de a szárazföldön egy fokkal jobb a helyzet: a strandfocitól kezdve a strandröplabdáig minden van, sőt még egy kosárpalánkba és egy kisebb betonos pályába is belefutottunk. A több játszótér és a föveny miatt méretes homokozóvá alakított strand miatt gyerekkel közlekedőknek a hely kötelezően ajánlott.

Hasonló tartalmak

Admin mode